Aktualno

POTPISAN UGOVOR ZA KARDINALA STEPINCA Rješava se najgora ulica u gradu

Frankovic ugovor kardinala Stepinca 14

Ulica kardinala Stepinca je uz Lapadsku obalu najlošija i najgora ulica u Dubrovniku. Ona je bez nogostupa, bez adekvatne javne rasvjete, bez ikakve odvodnje i svega onog što zaslužuje ovaj grad. Zamolit ću naše sugrađane na razumijevanje jer na kraju radova ulica će biti uređena s jednom infrastrukturom koja će predstavljati Dubrovnik kakav on danas jest – rekao je gradonačelnik Mato Franković na potpisivanju ugovora o izvođenju radova izgradnje kolektora oborinske odvodnje, rekonstrukcije javne rasvjete i održavanja vodoopskrbnog cjevovoda u Ulici kardinala Stepinca s Veljkom Nižetićem iz tvrtke Strabag d.o.o., i predsjednikom Uprave Vodovoda Dubrovnik d.o.o. Lukšom Matušićem u utorak u svom uredu.

Radi se o zajedničkom projektu Grada i Vodovoda Dubrovnik u vrijednosti od 6,2 milijuna kuna bez PDV-a. Novi sustav će se spojiti na postojeći oborinski kolektor koji od Pošte Lapad prolazi kroz šetnicu Lapad, a kapacitetom je predviđen za prihvat ovih voda. Osim ugradnje cjevovoda, projekt će obuhvatiti i rekonstrukciju dionice ceste tako da će se urediti površinski asfaltni sloj koji je sada u lošem stanju, izgraditi nogostupi na dijelovima ceste gdje to bude moguće i rekonstruirati javna rasvjeta.

– Nakon provedenog natječaja najpovoljnijim izvođačem pokazala se tvrtka Strabag. Čast nam je što je ovako renomirana tvrtka dobila ovaj posao, to nam daje i garanciju da će se posao izvesti na vrijeme i da nećemo imati problema na gradilištu. Istaknuo bih da Strabag već imamo na jednom od gradilišta, a to je OŠ Montovjerna gdje u suradnji s tvrtkom Texo Molior izvrsno odrađuju poslove, a vidimo da su i ispred roka. Oborinska odvodnja je jedan od većih problema u Dubrovniku, svjedoci smo da pri svakoj većoj kiši brojne ulice u gradu plutaju i cilj nam je da korak po korak riješimo sve te probleme. Ovim ćemo riješiti kardinala Stepinca, sljedeće što nam ide je područje Gruža pa ili nakon toga, ili paralelno s tim ide i Montovjerna – izjavio je Franković.

Veljko Nižetić osvrnuo se i na rastuću suradnju Grada Dubrovnika i tvrtke Strabag.

– Ponosni smo što imamo Grad Dubrovnik za partnera, odnosno naručitelja koji je prepoznao našu spremnost da uspješno izvršavamo povjerene poslove. Nadamo se i opravdati to povjerenje i želio bih najaviti da smo sklopili ugovor o najmu uredskih poslova i da uskoro otvaramo naš područni ured u Dubrovniku. Obično su projekti gradske i komunalne infrastrukture vrlo složeni, a najčešće građani imaju poteškoća, ali nadam se da će biti uviđajni jer će tijekom radova možda imati otežan pristup svojim kućama i mi ćemo pokušati odgovoriti na njihove opravdane zahtjeve da što prije završimo s radovima – naglasio je.

Matušić ističe da je ovaj projekt nastavak partnerstva Grada i Vodovoda.

– Ovaj projekt je za Vodovod Dubrovnik kao dodatnog naručitelja jedan logičan nastavak suradnje na ovim projektima. Grad i Vodovod su uspješno završili investiciju Vukovarske ulice i kao prirodni nastavak slijedi ova investicija. S Gradom ulazimo u partnerski odnos i nadamo se i u budućnosti ovakve investicije izvoditi zajedno.

Radovi u ulici u dužini od 700 metara će početi unutar 15 dana, rok završetka je pet mjeseci, gotovo prije sezone 2020. godine.

Pročitajte još

DOSJE JARAK Banožić prvi put nakon nesreće: ‘Želim istinu, nisam pretjecao’

Dulist

BIG GAME OREBIĆ Ekipa ‘Ma Lu’ najuspješnija, ulovili tunu od 53 kilograma

Dulist

CRVENI KRIŽ POZIVA Daruj krv i spasi život

Dulist