Županija

Potpisan ugovor za energetsku obnovu Učeničkog doma Dubrovnik

Ravnateljica Učeničkog doma Dubrovnik Sandra Merdžan i predstavnik tvrtke Capitalis Miho Klečak potpisali su u palači Ranjina Ugovor o izvođenju radova na energetskoj obnovi zgrade doma.

Riječ je o investiciji vrijednoj 738 tisuća eura koja je sufinancirana sredstvima Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost te Dubrovačko-neretvanske županije.

‘Projekt sufinancira Fond s dva milijuna kuna, to jest oko 265 tisuća eura, dok ostatak financira Županija. Drago nam je da ćemo još jednim projektom energetske obnove riješiti i krovnu konstrukciju, i dizalicu topline, i stolariju. Dom će biti prilagođen modernom načinu štednje energije, poboljšati kvalitetu života i rada učenika i djelatnika u Domu’, istaknuo je Dobroslavić te podsjetio kako je ovo tek jedan u nizu projekata energetske obnove zgrada iz sektora školstva koje je provela Dubrovačko-neretvanska županija.

Ravnateljica Učeničkog doma Dubrovnik Sandra Merdžan izrazila je zadovoljstvo činjenicom da projekt obnove kreće u realizaciju i zahvalila Dubrovačko-neretvanskoj županiji na kontinuiranoj potpori.

‘Sigurni smo da, po završetku ovih radova, zgrada našeg doma će zasjati u novom ruhu i biti jedan primjer sklada tradicionalnog i modernog načina življenja. Naravno, energetska obnova je za nas iznimno važna jer očekujemo da ćemo bilježiti značajne uštede energije, ali i smanjiti štetne emisije ugljičnog dioksida’, poručila je ravnateljica Merdžan.

Ugovoreni rok za završetak radova je 14 mjeseci od dana sklapanja ugovora.

 

Pročitajte još

Na druženje u Gradskom parku Metković stiže Uskršnji zeko!

Dulist

[VIDEO] Zadivljujući prizori Mosta Ston iz zraka!

Dulist

OBITELJ CARDONA Napustili su Floridu i ‘skrasili’ se na Brašini. A u Dubrovnik su se zaljubili na prvo ‘googlanje’!

Mia Njavro Banić

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija