Grad

‘Postupak nije pokrenut prijavom Grada Dubrovnika. Nepravilnosti je prijavio dio volontera’

'Postupak nije pokrenut prijavom Grada Dubrovnika. Nepravilnosti je prijavio dio volontera'

Grad Dubrovnik je putem Odsjeka za komunalno redarstvo obaviješten kako se na području Žarkovice na zahtjev PU Dubrovačko-neretvanske, Službe kriminalističke policije, a u sklopu kriminalističkog istraživanja provodi nadzor od strane Državnog inspektorata s ciljem uvida u zdravstveno stanje životinja, ističu u očitovanju iz Grada Dubrovnika vezano za inspekcijski nadzor na Žarkovici održan ovog jutra.

Prenosimo ga u cijelosti.

Navedeno postupanje tijela nije potaknuto prijavom Grada Dubrovnika, niti Gradonačelnika, već prijavom dijela volontera, a istu prijavu je zaprimio i Grad Dubrovnik.

Rad sestara Sambrailo i volontera Grad Dubrovnik je godinama podupirao, a u razdoblju od posljednjih pet godina financijski potpomogao s iznosom od 4,4 milijuna kuna.

Zbog čega se dio volontera odlučio prijaviti, po njima nedopuštene radnje te koliko istine ima u tim prijavama, utvrdit će nalaz nadležnih tijela.

Pokušaj poistovjećivanja slučaja odvođenja pasa sa Žarkovice prije šest godina s današnjim posjetom nadležnih službi apsolutno je neutemeljen, a s obzirom da su u ovom slučaju nepravilnosti prijavili sami volonteri.

U ovom trenutku ništa više od toga ne možemo reći jer je istraga u tijeku i očekuje se nalaz inspekcija.

Pročitajte još

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

OD OVOG VIKENDA Libertas ‘pojačava’ šesticu i četvrticu

Dulist

MARKO GILJAČA O PRVIM IZLAZNIM ANKETAMA Prvog Srđevca u Saboru ćekat ćemo do dugo u noć

Dulist