Grad

‘Postupak nije pokrenut prijavom Grada Dubrovnika. Nepravilnosti je prijavio dio volontera’

Grad Dubrovnik je putem Odsjeka za komunalno redarstvo obaviješten kako se na području Žarkovice na zahtjev PU Dubrovačko-neretvanske, Službe kriminalističke policije, a u sklopu kriminalističkog istraživanja provodi nadzor od strane Državnog inspektorata s ciljem uvida u zdravstveno stanje životinja, ističu u očitovanju iz Grada Dubrovnika vezano za inspekcijski nadzor na Žarkovici održan ovog jutra.

Prenosimo ga u cijelosti.

Navedeno postupanje tijela nije potaknuto prijavom Grada Dubrovnika, niti Gradonačelnika, već prijavom dijela volontera, a istu prijavu je zaprimio i Grad Dubrovnik.

Rad sestara Sambrailo i volontera Grad Dubrovnik je godinama podupirao, a u razdoblju od posljednjih pet godina financijski potpomogao s iznosom od 4,4 milijuna kuna.

Zbog čega se dio volontera odlučio prijaviti, po njima nedopuštene radnje te koliko istine ima u tim prijavama, utvrdit će nalaz nadležnih tijela.

Pokušaj poistovjećivanja slučaja odvođenja pasa sa Žarkovice prije šest godina s današnjim posjetom nadležnih službi apsolutno je neutemeljen, a s obzirom da su u ovom slučaju nepravilnosti prijavili sami volonteri.

U ovom trenutku ništa više od toga ne možemo reći jer je istraga u tijeku i očekuje se nalaz inspekcija.

Pročitajte još

TRAVA, KOROV, DRAČA Sve se zeleni, samo na krivim mjestima

Dulist

Katarina Milat Kralj nova je direktorica Dubrovačke baštine

Dulist

U LIPNJU U Dubrovniku ostvareno 247 posto više dolazaka u odnosu na isto razdoblje lani

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija