Grad

POSTAVLJENA RAMPA Roditelji mogu neometano dovoditi djecu u ‘Izviđač’

blank

Postavljena je ulazno-izlazna rampa na pristupnoj cesti Dječjem vrtiću Izviđač, u Ulici Marijana Blažića. Rampa, koju je postavio Grad Dubrovnik u suradnji s Hotelom Hilton Imperial, pustit će se u probni rad u ponedjeljak, 9. studenog 2020. godine.

Razlog postavljanja rampe je kako bi se omogućilo roditeljima da neometano dovode djecu u vrtić riješio problem nemogućnosti normalnog odvijanja prometa na kružnom okretištu na ovom dijelu ulice, što je posebno izraženo u ljetnim mjesecima, ističu iz Grada Dubrvnika.

Roditeljima čija su djeca upisana u vrtić Izviđač, u dogovoru s Dječjim vrtićima Dubrovnik, omogućen je pristup na razdoblje od 20 minuta i nenaplatno parkiranje na za to predviđenim mjestima za sigurno dovođenje/odvođenje djece. Parkiranje roditelja moguće je isključivo u prijavljeno radno vrijeme vrtića te 20 minuta nakon završetka rada, a bit će putem registarskih oznaka automobila registrirani u bazi sustava.

-Pozivaju se i stanari ove ulice da se za uvođenje u sustav i nesmetani prolazak jave nadležnom Upravnom odjelu za promet Grada Dubrovnika, na mail promet@dubrovnik.hr – naglašavaju iz Grada Dubrovnika.

Naime, ranijih je godina, a posebno u ljetnom razdoblju, dolazilo do blokade prometa na ovoj pristupnoj cesti te su se roditelji žalili da ne mogu sigurno dovesti ni preuzeti svoju djecu iz vrtića, a situacija je predstavljala i potencijalnu opasnost u slučaju potrebe dolaska hitnih službi. Stoga je Grad Dubrovnik u dogovoru s Hotelom Hilton Imperial, koji je omogućio parkiranje roditeljima na dijelu čestice zemlje Hotela, postavio rampu koja bi trebala riješiti navedeni problem.

Pročitajte još

U PONEDJELJAK Zatvara se cesta u Šumetu

Dulist

Proslavljeno 55. godina Društva Dubrovčana i prijatelja dubrovačke starine u Zagrebu

Dulist

PROJEKT EU PRIJESTOLNICE KULTURE Zamjenica Tepšić susrela se s gradonačelnikom Veszprema

Dulist