Županija

POSTAVLJANJE SPOMEN PLOČA NA GORNJEM BRGATU Župljani se prisjećaju srpsko-crnogorske agresije na krajnji jug Hrvatske

Prije 29 godina , 1. listopada 1991. godine, točno u 6 sati ujutro počela je srpsko-crnogorska agresija na krajnji jug Hrvatske. Pripadnici tzv. Jugoslavenske narodne armije uz pomoć rezervista iz Crne Gore i istočne Hercegovine napali su dubrovačko područje s kopna, mora i zraka.

U četvrtak, 1. listopada predstavnici Općine Župa dubrovačka, predstavnici udruga proizašlih iz Domovinskog rata i vojni zapovjednici koji su sudjelovali u obrani postavit će ploče u spomen na obranu Župe dubrovačke od srbocrnogorske agresije 1991.-1995. Ploče će uz molitvu i blagoslov svećenika don Miljenka Babaića biti postavljene u 10:30 sati na Gornjem Brgatu nasuprot crkve Svete Ane, a potom i na lokaciji Duboka Ljuta u naselju Plat.

Dobrodošli su svi branitelji koji su sudjelovali u obrani našega kraja, mještani i svi oni koji žele sudjelovati svečanosti postavljanja ploča.

Pročitajte još

Potpisani ugovori o financiranju programa sa sedam udruga civilnog društva

Dulist

Bekić: U Dnevnoj bolnici Metković do danas pregledano 1150 pacijenata

Dulist

LASTOVCI, DOĐITE NA JAVNU RASPRAVU! Izazovi očuvanja kvalitete života na otoku

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija