Županija

POSTAVLJANJE SPOMEN PLOČA NA GORNJEM BRGATU Župljani se prisjećaju srpsko-crnogorske agresije na krajnji jug Hrvatske

Prije 29 godina , 1. listopada 1991. godine, točno u 6 sati ujutro počela je srpsko-crnogorska agresija na krajnji jug Hrvatske. Pripadnici tzv. Jugoslavenske narodne armije uz pomoć rezervista iz Crne Gore i istočne Hercegovine napali su dubrovačko područje s kopna, mora i zraka.

U četvrtak, 1. listopada predstavnici Općine Župa dubrovačka, predstavnici udruga proizašlih iz Domovinskog rata i vojni zapovjednici koji su sudjelovali u obrani postavit će ploče u spomen na obranu Župe dubrovačke od srbocrnogorske agresije 1991.-1995. Ploče će uz molitvu i blagoslov svećenika don Miljenka Babaića biti postavljene u 10:30 sati na Gornjem Brgatu nasuprot crkve Svete Ane, a potom i na lokaciji Duboka Ljuta u naselju Plat.

Dobrodošli su svi branitelji koji su sudjelovali u obrani našega kraja, mještani i svi oni koji žele sudjelovati svečanosti postavljanja ploča.

Pročitajte još

Županija daje novčanu potporu za obitelji s četvero i više djece

Dulist

Značajni projekti lučke infrastrukture pri kraju

Dulist

Najveća škola u županiji nastavlja jednosmjenski rad

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija