Kultura

POSEBNA IZLOŽBA ULIPUD-a Kupi djelo – uplati za mamograf!

POSEBNA IZLOŽBA ULIPUD-a Kupi djelo - uplati za mamograf!

ULIPUD – Udruženje likovnih i primjenjenih umjetnika Dubrovnik otvorilo je ovog petka svoju 162. izložbu u Kinu Visia, posebnu u svakom pogledu!

Naime, na otvaranju izložbe održala se dražba pojedinačnih umjetničkih djela dubrovačkih autora, a sav prihod bio je namjenjen za kupnju mamografa. Inače, uplata za mamograf vrši se preko Lige protiv raka Dubrovnik – IBAN HR 9524070001500318004.

-Ponekad je nedovoljno reći ili se izraziti kako se osjećamo u ovo blagdansko vrijeme kao jedinke i kao umjetnici. Te svoje duboke emocije nastojimo prenijeti i uokviriti likovnom iluzijom i podijeliti je s drugima, jer nas to i pored svega ostalog čini bogatijima. 162. izložba ULIPUD-a dakle nije izazov, već unutarnja potreba autora izložbe da pošalju poruku svojim sugrađanima i svim posjetiteljima izložbe , da si uzajamno darujemo nematerijalne stvari, već one duhovne koje u ovom vremenu pretiču svaku predpostavku da ćemo od sebe dati manje nego inače, već da ćemo podijeliti uzajamnu radost bilježeći vrijeme ogledajući se kroz oči likovnog i u njegovo ime promicati ideju mira, ljubavi, pažnje… Svega onoga što nas čini drugačijima od drugih, kroteći svoj nemirni duh umjetnika likom novog rođenja i samoobnove – kazali su u povodu izložbe dubrovački umjetnici.

ULIPUD je udruga koja je osnovana 1971. godine u Dubrovniku. Okuplja preko 500 samostalnih i nesamostalih umjetnika,akademski i ne-akademski obrazovanih iz same činjenice što je likovnost odraz talenta i jednog ogromnog rada, a još većeg odricanja – sve kao sinteza stvaralaštva. Udruga je do danas ulaskom u svoju 45 godinu djelovanja u javno-kulturnom životu regije, grada Dubrovnika i države, pa i inozemstva ostvarila 161. skupnih izložbi, sudjelovala je na brojnim humanitarnim akcijama – kolonijama, te je za svoj rad dobila niz zahvalnica, priznanja… Što je čini nedvojbeno jednom od najsnažnijih kulturnih organizacija u Državi.

Pročitajte još

[FOTO] Pogledate tko je sve uživao na tratamentu nakon ‘Umišljenog bolesnika’

Dulist

‘UMIŠLJENI BOLESNIK’ U KMD-u izveden posljednji premijerni naslov sezone

Dulist

KONCERT U CRKVI MALE BRAĆE Obilježeno 220 godina smrti Ivana Mane Jarnovića

Dulist