Sport

Poraz Primorja, pobjeda Recca

jug1003

Osim Jugove pobjede nad Olympiakosom (11:9) sinoć su u Ligi prvaka odigrane i ostale utakmice, a najzanimljiviji je poraz favoriziranog Primorja EB.

U Jugovoj skupini A Riječani se na gostovanju u Barceloni nisu dobro proveli s Barcelonetom. Katalonci su prošle godine na Final fouru u Beogradu ostali treći, a ove godine kao domaćini imaju osiguran nastup na Fina Six završnici. Dakle, tehnički gledano mogu izgubiti svih deset utakmica u skupini.

Ipak, takav scenarij se očito neće dogoditi jer su Katalonci prikazali odličnu igru protiv momčadi Ivan Asića i upisali pobjedu 8:7, po četvrtinama 1:0, 3:3, 2:2 i 2:2. Za domaći sastav prvo ime bio je Argentinac Echeniques s tri gola, dok su po jedan zabili Munarriz, Espanol, Roca, De Lera i Petković. U momčadi Primorja triput se u strijelce upisao Daniel Varga, dva je dodao Petrović, a po jedan Denes Varga i Javier Garcia.

Ni njihovom sestrinskom klubu PRO Reccu nije bilo lako. Prvaci Italije su gostovali u Egeru i i pitanje pobjednika riješili tek u posljednjoj četvrtini. Na kraju je bilo 8:7, po četvrtinama 2:4, 3:0, 1:2 i 2:1. Za Eger su po dva gola zabili Salamon i Zsolt Varga, a po jedan Batori, Biros i Harai. U sastavu Recca bivši Jugaš Ivović zabio je 3 gola, a drugi bivši Jugaš Joković te Mlađan Janović, Lapenna, Figlioli i Figari po jedan.

U skupini B Radnički se s gotovanja u Istanbulu vraća s tri boda. Tukli su Galatasaray sa 11:7, po četvrtinama 4:4, 2:0, 4:1 i 1:2. Boris Zloković i Filip Filipović zabili su po 3 gola za sastav iz Kragujevca, a po jednom su precizni bili Damir Burić, Rosenthal, Gak, Marković i Đorđe Filipović. U sastavu turskog prvaka golove su zabijali Smith, Nikić, Pasković, Aksentijević, Onur, Cagatay i Beskardesler.

Spandau 04 je na domaćem bazenu u Berlinu svladao rumunjsku Oradeu s 8:6, po četvrtinama 3:1, 2:1, 2:3 i 1:1. Po dva gola za njemački klub zabili su Schlotterbeck, Oeler i Jungling, a po jedan Schultz i Politze. Ćupić i  Popoviciu zabili su po dva, a Negrean i  Georgescu po jedan za Rumunje. Brescia je kod kuće svladala prošlogodišnjeg sudionika Final 4 Partizan s visokih 11:6 (2:3, 2:1, 4:1 i 3:1).

U idućem kolu, 4. prosinca, Jug će na Kantridi igrati protiv Primorja.

Pročitajte još

[FOTO] FINALE ZA PRVAKA Košarkašice Raguse izjednačile rezultat s Trešnjevkom

Dulist

DRUGI PUT U POVIJESTI Jugaši pobjednici LEN Euro kupa!

Dulist

KUP JADRANA Osam medalja za Judo klub Fortitudo

Dulist