Aktualno

Poplavio Muzej Domovinskog rata, Jurica Turk: ‘Plavimo 15 godina, nije to ništa novo’

Nevrijeme praćeno obilnom kišom i grmljavinom pogodilo je dubrovačko područje. Veliki pljusak stvorio je probleme u prometu, poplavio ulice, ali i Muzej Domovinskog rata Dubrovnik. Iz Muzeja su na društvenim mrežama podijelili videozapis s fotografijama, a na sve se za DuList osvrnula ravnateljica Muzeja Varina Jurica Turk.

– Plavimo 15 godina zaredom, nije to ništa novo. Svaku zimu smo suočeni s velikim prodorom oborinskih voda u izložbene prostore i s tim se borimo iz godine u godinu. Poučeni iskustvom uoči kiša izmjestimo građu koja ne može preživjeti nevrijeme i onda je na proljeće vraćamo. U međuvremenu pokušavamo preživjeti ove vremenske uvjete i molimo se sunčanijim vremenima, ističe Jurica Turk. Podsjetimo, već godinama se vode pravni postupci Grada Dubrovnika i tvrtke Razvoj Golf oko koncesije nad tvrđavom Imperijal, o čemu ovisi i sama obnova Muzeja.

– Ja kao ravnateljica nemam saznanja o sanaciji jer nisu riješeni imovinsko-pravni odnosi na tvrđavi Imperijal i čekamo rješenje. Nadamo se da će grad Dubrovnik biti u tome uspješan, zaključila je Jurica Turk.

 

Foto: screenprint Muzej Domovinskog rata

Pročitajte još

Izložba ‘Dani ponosa – herojska obrana Dubrovnika 1991.’ gostuje u Zagrebu

Dulist

Studentska ‘PEP konferencija’ ovog četvrtka i petka na Kampusu

Dulist

OD SRIJEDE NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist