Aktualno

Poplavio Muzej Domovinskog rata, Jurica Turk: ‘Plavimo 15 godina, nije to ništa novo’

Nevrijeme praćeno obilnom kišom i grmljavinom pogodilo je dubrovačko područje. Veliki pljusak stvorio je probleme u prometu, poplavio ulice, ali i Muzej Domovinskog rata Dubrovnik. Iz Muzeja su na društvenim mrežama podijelili videozapis s fotografijama, a na sve se za DuList osvrnula ravnateljica Muzeja Varina Jurica Turk.

– Plavimo 15 godina zaredom, nije to ništa novo. Svaku zimu smo suočeni s velikim prodorom oborinskih voda u izložbene prostore i s tim se borimo iz godine u godinu. Poučeni iskustvom uoči kiša izmjestimo građu koja ne može preživjeti nevrijeme i onda je na proljeće vraćamo. U međuvremenu pokušavamo preživjeti ove vremenske uvjete i molimo se sunčanijim vremenima, ističe Jurica Turk. Podsjetimo, već godinama se vode pravni postupci Grada Dubrovnika i tvrtke Razvoj Golf oko koncesije nad tvrđavom Imperijal, o čemu ovisi i sama obnova Muzeja.

– Ja kao ravnateljica nemam saznanja o sanaciji jer nisu riješeni imovinsko-pravni odnosi na tvrđavi Imperijal i čekamo rješenje. Nadamo se da će grad Dubrovnik biti u tome uspješan, zaključila je Jurica Turk.

 

Foto: screenprint Muzej Domovinskog rata

Pročitajte još

U Pičetama pokopan maestro don Miho Demović

Dulist

DONESEN PRIJEDLOG Do veće energetske učinkovitosti zgrada

Dulist

‘DUBOKO SAM ZABRINUT’ Teolog Šime Zupčić o moliteljima na trgovima

Karmen Maškarić

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija