Sport

POPIS BEZ JUGOVOG KAPETANA Na pripreme za Svjetsko prvenstvo Tucak pozvao 21 igrača

POPIS BEZ JUGOVOG KAPETANA Na pripreme za Svjetsko prvenstvo Tucak pozvao 21 igrača

Izborni hrvatske seniorske reprezentacije u vaterpolu Ivica Tucak objavio je popis od 21 igrača koje očekuje na početku priprema za Svjetsko prvenstvo u Fukuoki. Na njemu, nažalost, nema Jugovog kapetana Lorena Fatovića, kojega u ponedjeljak očekuje operacija nakon ozljede prsta.

– Nažalost, nastavljaju se udarci koje nas prate u pogledu ozljeda. Loren Fatović ima tešku ozljedu desne šake, morat će na operaciju i bit će izvan bazena 2-3 mjeseca – rekao je na konferenciji za novinare Ivica Tucak, donosi HVS.
– To je strahovit udarac za nas. Loren je izrazito važan igrač za našu momčad. Razgovarao sam s Lorenom dugo, njemu je najteže. Međutim, nećemo kukati, niti smo to ikada činili. Zato sam odmah razgovarao s Antom Vukičevićem i on se istog trenutka stavio na raspolaganje, dakako. Što se Svjetskog prvenstva u Fukuoki, konkurencija neće biti nikad teža. Vjerujte, silno jaka je i momčad SAD, neugodna Australija, pa domaćin Japan, a o europskim momčadima da ne govorim. Skupina nam je vrlo teška, učinit ćemo sve kako bi osvojili prvo mjesto jer u suprotnom nas čeka pakleno težak daljnji raspored. Tada bi nas u osmini finala čekale Španjolska ili Srbija, možda Crna Gora. U četvrtfinalu pak Grčka ili SAD. Ono što je bitno i što je cilj u Fukuoki, doći u finale jer finalisti automatski osiguravaju nastup na Igrama u Parizu. Učinit ćemo se da već u Fukuoki skinemo taj teret s leđa. Vjerujem da se sjećate predolimpijskog turnira u Rotterdamu, za Igre u Tokiju, a Rotterdam si nikako ne bih želio ponovo priuštiti – zaključio je izbornik Tucak.

Popis:
Vratari: Marko Bijač, Toni Popadić, Mate Anić, Jerko Jurlina.
Braniči: Rino Burić, Matias Biljaka, Marko Žuvela Marino Čagalj.
Centri: Josip Vrlić, Ivan Krapić, Branimir Herceg, Antonio Duževoić.
Vanjski: Andrija Bašić, Konstanmtin Kharkov, Filip Kržić, Franko Lazić, Zvonimir Butić, Ante Vukičević, Luka Bukić, Jerko Marinić Kragić, Jerko Penava.

Pročitajte još

PRIDRUŽI SE DU MOTION TIMU Otvorene su prijave za volontiranje!

Dulist

VAŽNA UTAKMICA SQUAREA Pobjede li Osijek u polufinalu su!

Dulist

NAPETA UTAKMICA U BEOGRADU Jugaši pobijedili Crvenu Zvezdu

Dulist