Sport

POPIS BEZ JUGOVOG KAPETANA Na pripreme za Svjetsko prvenstvo Tucak pozvao 21 igrača

barakude rotterdam tucak 1

Izborni hrvatske seniorske reprezentacije u vaterpolu Ivica Tucak objavio je popis od 21 igrača koje očekuje na početku priprema za Svjetsko prvenstvo u Fukuoki. Na njemu, nažalost, nema Jugovog kapetana Lorena Fatovića, kojega u ponedjeljak očekuje operacija nakon ozljede prsta.

– Nažalost, nastavljaju se udarci koje nas prate u pogledu ozljeda. Loren Fatović ima tešku ozljedu desne šake, morat će na operaciju i bit će izvan bazena 2-3 mjeseca – rekao je na konferenciji za novinare Ivica Tucak, donosi HVS.
– To je strahovit udarac za nas. Loren je izrazito važan igrač za našu momčad. Razgovarao sam s Lorenom dugo, njemu je najteže. Međutim, nećemo kukati, niti smo to ikada činili. Zato sam odmah razgovarao s Antom Vukičevićem i on se istog trenutka stavio na raspolaganje, dakako. Što se Svjetskog prvenstva u Fukuoki, konkurencija neće biti nikad teža. Vjerujte, silno jaka je i momčad SAD, neugodna Australija, pa domaćin Japan, a o europskim momčadima da ne govorim. Skupina nam je vrlo teška, učinit ćemo sve kako bi osvojili prvo mjesto jer u suprotnom nas čeka pakleno težak daljnji raspored. Tada bi nas u osmini finala čekale Španjolska ili Srbija, možda Crna Gora. U četvrtfinalu pak Grčka ili SAD. Ono što je bitno i što je cilj u Fukuoki, doći u finale jer finalisti automatski osiguravaju nastup na Igrama u Parizu. Učinit ćemo se da već u Fukuoki skinemo taj teret s leđa. Vjerujem da se sjećate predolimpijskog turnira u Rotterdamu, za Igre u Tokiju, a Rotterdam si nikako ne bih želio ponovo priuštiti – zaključio je izbornik Tucak.

Popis:
Vratari: Marko Bijač, Toni Popadić, Mate Anić, Jerko Jurlina.
Braniči: Rino Burić, Matias Biljaka, Marko Žuvela Marino Čagalj.
Centri: Josip Vrlić, Ivan Krapić, Branimir Herceg, Antonio Duževoić.
Vanjski: Andrija Bašić, Konstanmtin Kharkov, Filip Kržić, Franko Lazić, Zvonimir Butić, Ante Vukičević, Luka Bukić, Jerko Marinić Kragić, Jerko Penava.

Pročitajte još

KAKAV SPEKTAKL U PARIZU! Giovanni Cernogoraz i Barbara Matić nosili hrvatsku zastavu

Dulist

Ante Kolunđija u top 100 najboljih igrača tenisa u kolicima

Dulist

FRANKOVIĆ ČESTITAO JUGAŠIMA Hvala još jednom što nas činite ponosnima

Dulist