DuList IN

PONTA LOPUD Predstavljanje filma ‘Kupe br.6’ prema izboru Frances McDormand

PONTA LOPUD Predstavljanje filma 'Kupe br.6' prema izboru Frances McDormand

Treći dan Ponta Lopud festivala započeo je jutarnjim druženjem „Recharge & Reset s Asjom Petersen“ za festivalske goste na terasi hotela RMH Lopud Lafodia Resort & Wellness uz more. Vježbe opuštanja bile su odličan uvod u dan prepun zanimljivih i inspirativnih festivalskih događanja koja su uslijedila.

U jutarnjim satima održan je masterclass višestruke oskarovke Frances McDormand uz moderatora redatelja Michela Franca, koji je bio namijenjen glumicama i glumcima iz regije Goranu Bogdanu, Dadi Ćosiću, Anji Matković, Jovani Stojiljković, Pavlu Čemerikiću, Amili Terzimehić, Sari Klimoskoj i Timonu Šturbeju. Zbog iznimno velikog interesa ovom mastreclassu priključili su se i polaznici radionice režije i snimanja te studenti regionalnih akademija. Studenti po prvi put sudjeluju na festivalu, prate predavanja i prikupljaju iskustva i znanje starijih kolega i predavača.

Program Ponta Lopuda ove je godine proširen stručnim programima za snimateljice. Jedan od dugoročnih ciljeva Ponta Lopuda je i doprinos rodnoj jednakosti u filmskoj industriji, pa se na ovogodišnjem, drugom izdanju festivala, u suradnji s Hrvatskim audiovizualnim centrom (HAVC-om) posebno podupiru hrvatske snimateljice. Za njih je organiziran teoretski i praktični rad s Monikom Lenczewskom, snimateljicom sa sjedištem u SAD-u i Europi, koju je Variety proglasio jednom od 10 najboljih filmskih snimatelja u 2016. godini.
Sudionice snimateljskog masterclassa također su redom uspješne snimateljice Maja Radošević, Magdalena Ptiček, Eva Kraljević i Dubravka Kurobasa.

Na festivalskom filmskom programu na plaži La Baja hotela RMH Lopud Lafodia Resort & Wellness prikazan je Kupe br.6., dugometražni film finskog redatelja i ovogodišnjeg predavača festivalskih radionica glume i režije Juhe Kuosmanena, koji je osobno predstavio film i pozdravio publiku. Pritom je izrazio zadovoljstvo što prvi put sudjeluje na Ponta Lopud Festivalu jer je film koji se sinoć prikazao bio izbor glavne voditeljice masterclassa Frances McDormand.

Istovremeno je u tvrđavi Franjevačkog samostana – Lopud 1483 organizirana zatvorena, ekskluzivna projekcija dokumentarnog filma Navalny kanadskog redatelja Daniela Rohera koji govori o događajima vezanim za trovanje ruskog oporbenog čelnika Alekseja Navalnog i prati kasniju istragu o trovanju.
Treća večer festivala završila je u lopudskom restoranu Obala gdje su se svojim kulinarskim umijećem filmašima predstavili chef Denis Srdoč iz riječkog restorana Nebo i chef domaćin Vesko Šapić. Ovaj je događaj dio Ponta Lopud Gourmet programa u suradnji s Gault&Millau Croatia, čiji vrhunski hrvatski chefovi kuhaju za filmaše i goste festivala u restoranima otoka Lopuda.

Sve informacije o programu i popratnim sadržajima Ponta Lopud festivala dostupne su na službenoj mrežnoj stranici festivala www.pontalopud.hr te putem društvenih mreža Ponta Lopud festivala.
Ulaznice za projekcije i karte za transfer brodom mogu se kupiti OVDJE.

Pročitajte još

[VIDEO] Silente objavio novi singl. Sviđa li vam se?

Dulist

AKTIVNA HRVATSKA U DUBROVNIKU Jelena Atabeyki predstavlja svjetske hit vježbe za lice

Dulist

PUTOPIS IVANE PAVLIĆ PAVLINA Tajland – centar seks turizma i zemlja anđela

Dulist