Aktualno

Policijskoj upravi priznanje za izniman doprinos u suzbijanju kriminaliteta droga

Odlukom ministra Davora Božinovića, MUP je Službi kriminalističke policije Policijske uprave dubrovačko-neretvanske dodijelio priznanje za izniman doprinos u suzbijanju kriminaliteta droga.
Priznanje je u ime cijele Službe kriminalističke policije primio voditelj Službe Zoran Tikvica koji je istaknuo kako ono pripada svim policijskim službenicima Službe kriminalističke policije, posebice Odjela kriminaliteta droga, ali i svim ostalim policijskim službenicima jer se kvalitetni rezultati rada mogu postići jedino ustrajnim radom i međusobnom suradnjom.
Odlikovanje je dodijeljeno za izniman doprinos općenitoj i specijalnoj prevenciji suzbijanja kriminaliteta droga, što je u javnosti proizvelo osobito pozitivan stav i povjerenje u policiju.
Tijekom posljednje dvije godine Policijska uprava dubrovačko-neretvanska zaplijenila je preko 700 kg kokaina, 240 kg heroina, 250 kg ketamina, oko 200 kg marihuane, oko 1 500 stabljika indijske konoplje.
Spriječeno je više međunarodnih lanaca krijumčarenja kokaina i heroina iz Južne Amerike koja je preko Hrvatske bila namijenjena zapadnoeuropskom tržištu. Zbog neovlaštene proizvodnje i promet drogama ova Policijska uprava je tijekom posljednje dvije godine uhitila 98 osoba, od kojih 16 stranih državljana.
Tijekom ovih kriminalističkih istraživanja Policijska uprava dubrovačko-neretvanska usko je i uspješno surađivala s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, Upravom kriminalističke policije, Policijskim nacionalnim uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, Carinskom upravom, državnim odvjetništvom i kolegama iz drugih policijskih uprava i susjednih zemalja.
Priznanje je u ime ministra Božinovića predao načelnik Policijske uprave dubrovačko-neretvanske Ivan Pavličević koji je i ovom prilikom zahvalio policijskim službenicima na predanom radu zahvaljujući kojima danas imamo siguran grad, sigurnu županiju i u konačnici sigurnu Hrvatsku.

Pročitajte još

Dubrovački trombunjeri pozivaju na projekciju filma u ovu subotu

Dulist

PITALI SMO Napojnice postaju dio računa. Jesu li dubrovački ugostitelji zadovoljni odlukom?

Karmen Maškarić

MONS. MATE UZINIĆ ‘Sjećanje na Festu izaziva mi osjećaje zahvalnosti, ali i nostalgiju’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija