Crna kronika

Policijska akcija ‘Mopedi i motocikli u prometu’

mup policija002

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska i ove godine nastavlja s provođenjem promidžbeno preventivne akcije ‘Mopedi i motocikli u prometu’.

Naime, dolaskom ljepšeg i suhog vremena stvaraju se povoljni uvjeti za vožnju motocikla i mopeda kada dolazi do češćeg stradavanja vozača ovih vozila, bez obzira jesu li oni ili vozači drugih vozila prouzročili prometnu nesreću.

S ciljem zaštite ove kategorije vozača, policija će tijekom narednih nekoliko dana za sve zainteresirane građane organizirati akcije gdje će građane upoznati s opasnostima u prometu na cestama i najčešćim uzrocima prometnih nesreća s posebnim naglaskom na vozače mopeda i motocikla. Posjetiteljima će se prezentirati pokazatelji o stanju sigurnosti cestovnog prometa te davati savjeti kako bi se spriječila nepotrebna stradavanja mopedista i motociklista u prometu. Uz razni promidžbeni materijal, građanima će se prezentirati i ostala oprema i vozila kojim se policija koristi pri nadzoru prometa. U provedbu akcije će, osim predstavnika policije, biti uključeni i predstavnici SHMP, auto škola, moto klubova i stanica za tehnički pregled, a akciji u Dubrovniku će se priključiti i predstavnici Udruge RODA koja će prisutnima prezentirati svoj djelokrug rada.

Akcije će se provesti prema slijedećem rasporedu:
-Dubrovnik (u gradskoj luci Dubrovnik-Gruž) sutra, u subotu, 6. svibnja od 10 do 12 sati,
-Metković (Trg kralja Tomislava) u subotu, 13. svibnja od 10 do 12 sati,
-Ploče (Obala dr. Franje Tuđmana) sutra, u subotu, 6. svibnja od 9 do 11 sati,
-Ston (na platou trajektnog pristaništa u Orebiću) u srijedu, 10 . svibnja od 10 do 12 sati,
-Korčula (u mjestu Blato) u ponedjeljak, 8. svibnja od 10 do 12 sati.

-Ovim putem pozivamo sve zainteresirane građane da se pridruže ovoj akciji i upoznaju s mjerama prevencije u prometu, kako bismo svi zajedno doprinijeli što boljem stanju sigurnosti u prometu na cestama naše Županije – ističu iz PU dubrovačko-neretvanske.

Pročitajte još

MOTOCIKLIST PREVEZEN U BOLNICU Prometna u Baćini

Dulist

PROMETNA NA ILIJINOJ GLAVICI Sudar dva automobila i taksija

Dulist

ZAVRŠENO KRIMINALISTIČKO ISTRAŽIVANJE 61-godišnjak kružnom prevarom ukrao gotovo 28 tisuća eura

Dulist