Crna kronika

POLICIJA UHITILA ČETIRI OSOBE Htjeli prokrijumčariti 13 stranih državljana do Italije

policija ilustracija 8

Policija je spriječila krijumčarenje 13 stranih državljana, a uhićene su četiri osobe.

Naime, u koordiniranoj akciji koju su u ponedjeljak, 25. srpnja, u ranim jutarnjim satima, proveli policijski službenici Odjela organiziranog kriminaliteta, terorizma i ekstremnog nasilja, policijski službenici Mobilne jedinice za provedbu nadzora državne granice – Jug i policijski službenici Postaje granične policije Metković, na državnoj cesti D-8 između Opuzena i Rogotina zaustavljena su četiri vozila, kako se ističe u priopćenju.

Sva četiri vozila bila su BiH nacionalnih oznaka i njima su upravljali državljani BiH, a u vozilima su se nalazili strani državljani, zbog čega se posumnjalo u nezakonito prebacivanje osoba te su svi zatečeni uhićeni i dovedeni na kriminalističko istraživanje.

-Prvim zaustavljenim vozilom je upravljao 47-godišnjak i u tom vozilo nije bilo putnika. Utvrđeno je kako je to vozilo bilo tzv. prethodnica angažirano kako bi ostalima davao informacije o policijskim ophodnjama na ruti njihovog kretanja prema Italiji koja im je bila krajnje odredište. U preostalim vozilima, kojim su upravljali državljani BiH u dobi od 48, 34 i 66 godina nalazili su se strani državljani, ukupno njih 13, za koje je utvrđeno da su državnu granicu između RH i BiH prešli nezakonito, izbjegavajući granične prelaze – naglašavaju iz policije u priopćenju.

Zbog sumnje da su počinili kazneno djelo ‘Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u RH, drugoj državi članici EU ili potpisnici Šengenskog sporazuma’ sva četvorica državljana BiH su rano jutros, uz kaznene prijave predani pritvorskom nadzorniku, a prema stranim državljanima proveo se postupak sukladno Zakonu o strancima.

Pročitajte još

Majka dječaka zatekla pedofila kako masturbira na plaži i dobila šakom u glavu

Dulist

PROMETNA NA KUNEJIMA Ozlijeđen motociklist

Dulist

U LOVIŠTU Ukrajinka uništila šumu, ugrozila stanište ptica, gradila bez dozvole…

Dulist