Crna kronika

POLICIJA U NADZORU Dva ugostiteljska objekta proteklog vikenda kršila odluke Stožera

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska ovog je vikenda utvrdila dvije nepravilnosti u radu ugostiteljskih objekata. U noći s petka na subotu policijskim je nadzorom utvrđeno da je jedan ugostiteljski objekt u povijesnoj jezgri radio izvan dozvoljenog radnog vremena. Nepravilnost su evidentirali nešto prije 1 sat ujutro, a radno vrijeme je tada bilo dozvoljeno do ponoći. Drugu nepravilnost policija je utvrdila u subotu u večernjim satima u ugostiteljskom objektu na Obali Stjepana Radića gdje je zatečen veći broj ljudi nego što je to dopušteno. Obavijest o nepravilnostima, policija je poslala Državnom inspektoratu koji je nadležan za sankcioniranje takvih prekršitelja.

-Stupanjem na snagu Odluke o nužnoj mjeri ograničavanja radnog vremena ugostiteljskih objekata od 13. kolovoza ove godine, kojom je propisano da ugostiteljski objekti smiju raditi do 24 sata, policija dodatno nadzire poštivanje navedene Odluke, a s istom praksom smo nastavili i nakon stupanja nove Odluke 22. studenog, kojom se rad ugostiteljskih objekata ograničio do 22 sata – istaknuli su PU DN.

Devet nepravilnosti u Dubrovniku
Policija je od 13. kolovoza do sada utvrdila 9 nepravilnosti u smislu nepridržavanja ograničenja radnog vremena na području Dubrovnika, a 26 u cijeloj županiji.

-Držimo važnim istaknuti da se većina vlasnika ugostiteljskih objekata pridržava propisanim mjera Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske. Nekih posebnih događaja na području Dubrovnika, kao i na području Dubrovačko-neretvanske županije, nismo evidentirali – rekli su iz PU DN. Policijska uprava nadzor ugostiteljskih objekata obavlja u okviru svojih redovnih djelatnosti, samostalno ili s djelatnicima Ravnateljstva civilne zaštite te već spomenutim Državnim inspektoratom.

Pročitajte još

OSTAT ĆE U BOLNICI Radnik pao sa skele, zadobio ozljede opasne po život

Dulist

U veljači ‘plavcima’ čak 13 osoba dragovoljno predalo oružje i streljivo

Dulist

VOZAČ REKORDER Zaustavili ga na Korčuli s 2,32 promila, platit će 10 tisuća kuna

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija