Crna kronika

POLICIJA U NADZORU Dva ugostiteljska objekta proteklog vikenda kršila odluke Stožera

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska ovog je vikenda utvrdila dvije nepravilnosti u radu ugostiteljskih objekata. U noći s petka na subotu policijskim je nadzorom utvrđeno da je jedan ugostiteljski objekt u povijesnoj jezgri radio izvan dozvoljenog radnog vremena. Nepravilnost su evidentirali nešto prije 1 sat ujutro, a radno vrijeme je tada bilo dozvoljeno do ponoći. Drugu nepravilnost policija je utvrdila u subotu u večernjim satima u ugostiteljskom objektu na Obali Stjepana Radića gdje je zatečen veći broj ljudi nego što je to dopušteno. Obavijest o nepravilnostima, policija je poslala Državnom inspektoratu koji je nadležan za sankcioniranje takvih prekršitelja.

-Stupanjem na snagu Odluke o nužnoj mjeri ograničavanja radnog vremena ugostiteljskih objekata od 13. kolovoza ove godine, kojom je propisano da ugostiteljski objekti smiju raditi do 24 sata, policija dodatno nadzire poštivanje navedene Odluke, a s istom praksom smo nastavili i nakon stupanja nove Odluke 22. studenog, kojom se rad ugostiteljskih objekata ograničio do 22 sata – istaknuli su PU DN.

Devet nepravilnosti u Dubrovniku
Policija je od 13. kolovoza do sada utvrdila 9 nepravilnosti u smislu nepridržavanja ograničenja radnog vremena na području Dubrovnika, a 26 u cijeloj županiji.

-Držimo važnim istaknuti da se većina vlasnika ugostiteljskih objekata pridržava propisanim mjera Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske. Nekih posebnih događaja na području Dubrovnika, kao i na području Dubrovačko-neretvanske županije, nismo evidentirali – rekli su iz PU DN. Policijska uprava nadzor ugostiteljskih objekata obavlja u okviru svojih redovnih djelatnosti, samostalno ili s djelatnicima Ravnateljstva civilne zaštite te već spomenutim Državnim inspektoratom.

Pročitajte još

ZAUSTAVLJEN KRAJ BLATA ‘Napuhao’ 2 promila i ostao bez dozvole na tri mjeseca

Dulist

ZARADIO ‘PAPRENU’ KAZNU 27- godišnjak vozio bez dozvole i pod utjecajem droge

Dulist

POKUPILI PAKET KRAJ AUTOBUSNE STANICE Trojac ‘pao’ sa 600 grama marihuane

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija