Aktualno

POLICIJA NABAVLJA NOVE MJERAČE Evo što će se sve u prometu kažnjavati

POLICIJA NABAVLJA NOVE MJERAČE Evo što će se sve u prometu kažnjavati

U sljedeće tri godine broj uređaja za mjerenje brzine bit će povećan za dva i pol do tri puta, što bi trebalo doprinijeti povećanju razine sigurnosti prometa na cestama. Zadnji pokušaj koji je MUP radio na planu modernizacije, posebice mjernih uređaja propao je 2015. – rekao je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, dodavši kako su taj proces priveli kraju, ‘kao i većinu drugih stvari’.

Policija trenutno raspolaže s 26 fiksnih kamera, a potpisanim ugovorom će nabaviti 75 novih kamera. Ugovorom je predviđena i nabavka 50 fiksnih i 100 ručnih lasera za mjerenje brzine. Osim što mjere brzine kretanja, uređaji će koristiti i za utvrđivanje drugih prekršaja kao što je korištenje mobitela i nekorištenja pojasa u vožnji, donosi HRT.

U sljedećoj godini dodatni iskorak bit će učinjen i automatizacijom podataka, što znači da će onog trenutka kad se na radarskoj slici snimi vozača u prekršaju, slika automatski biti vidljiva u središnjem centru gdje će se odmah pisati i kuvertirati prekršiteljeva prijava. Po ministrovim riječima to će ubrzati proces i podići izvjesnost ‘penalizacije’ koja doprinosi podizanju prometne kulture.

Ministarstvo unutarnjih poslova je sa Zajednicom gospodarskih subjekata potpisalo okvirni sporazum za nabavu uređaja za mjerenje brzine.

Novac za provedbu gotovo 53 milijuna kuna vrijednog ugovora osiguran je iz Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa, a potpisan je na razdoblje od tri godine. Za svaku godinu precizirano je koliko će uređaja biti postavljeno.

Više pročitajte ovdje.

Pročitajte još

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist

[DUBROVČANI IZVAN GRADA] VERONIKA KARAČ Dubrovnik će uvijek biti dio mene

Nora Di Leo

MISA VEČERE GOSPODNJE ‘Isusov život je sažet u glagolu ljubiti’

Dulist