Crna kronika

Policija kaznila 21 osobu zbog korištenja mobitela u vožnji

blank

U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježeno je ukupno 37 prometnih nesreća u kojoj je jedna osoba smrtno stradala, 16 prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama u kojima je 10 osoba teško, a 10 osoba je lakše ozlijeđeno, dok je s materijalnom štetom zabilježeno 20 prometnih nesreća.

Provodeći mjere kontrole prometa, policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 910 represivnih mjera.

-Izdvajamo mjere poduzete prema osobama, počiniteljima prekršaja koji su najčešći uzročnici težih prometnih nesreća tzv. ‘četiri ubojice u prometu’. Tako su 364 osobe sankcionirane zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 64 mjere su poduzete prema osobama koje nisu koristile sigurnosni pojas, a 30 osoba je prekršajno sankcionirano zbog vožnje u alkoholiziranom stanju. Zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje sankcionirana je 21 osoba. Od ostalih prekršaja izdvajamo 99 mjera poduzetih zbog nepropisnog pretjecanja i 115 mjera poduzetih zbog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja – navode iz polcije.

Pročitajte još

FOTO/VIDEO Zapalio se auto na Ilijinoj glavici, vatrogasci na terenu

Dulist

Požar u restoranu u Širokoj ulici, na intervenciji osam vatrogasaca

Dulist

Muškarac (86) pobjegao iz doma za starije i aktivirao bombu

Dulist