Crna kronika

Policija je zaustavila fra Iva Kramara još na Nuncijati. Kažu kako nije bilo potrebe za alkotestom

Policija je zaustavila fra Iva Kramara još na Nuncijati. Kažu kako nije bilo potrebe za alkotestom

Teška prometna nesreća koja se dogodila 6. listopada i u kojoj je smrtno stradao fra Ivo Kramar, svećenik samostana Pridvorje još uvijek, izgleda, nema svoj epilog. Naime, Telegram prenosi kako je iz izvora bliskih policiji doznao da je prije kobnog sudara s ‘desetkom’ policija zaustavila svećenika, koji kao policijski kapelan ima i status policijskog službenika, jer je dobila dojavu da luduje po cesti.

Iako su ga policajci zaustavili, navode dalje, nisu ga alkotestirali, niti provjerili je li zbog umora sposoban voziti, već su ga pustili na nastavi voziti prema Konavlima. Nakon ove neslužbene informacije Telegram je tražio i službeno očitovanje Policijske uprave dubrovačko-neretvanske. Evo kronologije.

Iz dubrovačke policije potvrđuju Telegramu kako je tog kobnog dana fra Ivo kao policijski kapelan u krugu samostana organizirao svetu misu i druženje u povodu Dana policije. Među uzvanicima je, potvrđeno je, bio i načelnik Policijske uprave dubrovačko-neretvanske Ivan Pavličević. Nazočno je bilo, navode, još 60-ak gostiju.

Ovo okupljanje bilo je tradicionalno. U poslijepodnevnim satima svećenik se uputio prema Dubrovniku.
Rekonstruirano je da je u 17:38 sati policija dobila dojavu o vozilu koje tijekom vožnje državnom cestom D-8 u smjeru Dubrovnika krši prometne propise i ugrožava sigurnost prometa. Patrola ga zaustavlja u 17:51 sati na predjelu Nuncijata, još uvijek na državnoj cesti D-8. Automobilom je upravljao policijski kapelan. Nije alkotestiran.

– Provedenom prometnom kontrolom nije utvrđeno da je vozač pod vidnim utjecajem alkohola, te stoga nije postojala osnova za njegovo alkotestiranje – obrazložili su iz PU za Telegram zašto nije bilo alkotestiranja.

– Ni tijekom udaljavanja vozila nije primijećeno da vozač krši propise, pa je pušten da nastavi putovanje prema svom odredište – navode dalje. Pola sata kasnije događa se teška tragedija…

Pročitajte još

TUŽNA VIJEST Preminula je cijenjena arhitektica Olivera Bravačić

Dulist

Napustio nas je Ivo Jelić, jedan od osnivača dubrovačkog HDZ-a

Dulist

[VIDEO] Pogledajte trenutke požara na Postiri. Sreća da nitko nije stradao

Dulist