Aktualno

Policija javlja: Građani predali ručnu bombu, mine, streljivo, signalnu raketu…

Od početka listopada ove godine troje građana s područja Dubrovačko-neretvanske županije je policiji dragovoljno predalo minsko eksplozivna sredstva i veću količinu streljiva.

Radi se o ručnoj bombi M-75, protutenkovskoj mini iz Drugog svjetskog rata, 324 komada raznog streljiva, 2,5 kg lovačkog baruta, jednoj signalnoj raketi i 168 komada inicijalnog sredstva za lovačke patrone.

Minsko-eksplozivna sredstva su preuzeta od strane policijskih službenika protueksplozijske zaštite i pohranjena u sigurnosni kontejner do uništenja.

-Policijska uprava dubrovačko-neretvanska ovim putem zahvaljuje savjesnim građanima na dragovoljnim predajama i nadalje poziva građane da učine svoj život sigurnijim i da se riješe oružja i streljiva bez ikakvih sankcija. Naglašavamo da svi građani koji nedozvoljeno posjeduju oružje, streljivo ili eksplozivne tvari, mogu iste predati policiji i pritom neće snositi nikakve sankcije, odnosno protiv njih se neće pokretati prekršajni niti kazneni postupci. Također je važno naglasiti da građani ne donose oružje ili eksplozivne tvari osobno u policijsku postaju ili upravu, kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već da o tome obavijeste policiju na broj 192 nakon čega će stručni i osposobljeni policijski službenici doći na njihovu kućnu adresu prikupiti oružje – navode iz PU DN.

Pročitajte još

U SUBOTU Stručno predavanje povodom obljetnice rođenja Miha Pracata

Dulist

Hrvatska pošta upozorila na novu prijevaru: ‘Nemojte odgovarati na takve poruke’

Dulist

Elektrojug javlja da se radovi na Vrbici odgađaju, sutra intervencija na Lopudu

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija