Crna kronika

Policajci spasili život čovjeku koji je pokušao samoubojstvo skokom u Neretvu

Policajci spasili život čovjeku koji je pokušao samoubojstvo skokom u Neretvu

Kroz policijski posao vrlo se često susrećemo s najtežim ljudskim sudbinama međutim, često u tišini, prođu slučajevi kada svojim postupcima imamo priliku nekome pomoći ili im spasiti život – pišu iz PU dubrovačko-neretvanske.

Naime, u travnju policijskog službenika Policijske uprave dubrovačko neretvanske Marka Gnječa pohvalio je načelnik Ivan Pavličević zbog njegovog nesebičnog izlaganja opasnosti koja je rezultirala spašavanjem ljudskog života.

Naime, 21. travnja ove godine, oko 15,40 sati na ušću Neretve, došlo je do pokušaja samoubojstva muške osobe skokom u Neretvu s namjerom utapanja, o čemu su policijski službenici Policijske postaje Ploče zaprimili dojavu. Prvi su na mjesto događaja pristupili vođa ophodnje Darinko Nižić i polaznik Policijske akademije Marko Gnječ, a na mjestu događaja zatečen je i građanin Moris Šuman.

Iako su sva trojica muškaraca bili su spremni skočiti u Neretvu u namjeri spašavanja spomenute muške osobe kojeg je struja već odnijela 15-ak metara od obale, mladi policijski vježbenik je inzistirao da skoči samo on jer je najmlađi. Temperatura Neretve u tom trenutku je bila oko 13 Celzijevih stupnjeva, međutim niti to nije obeshrabrilo Marka koji je doplivao do spomenutog muškarca koji je, uslijed alkoholiziranosti, struje i težine odjeće, već počeo tonuti u hladnu Neretvu. Marko ga je izvukao na obalu i uz pomoć spomenutog kolege Nižića i građanina Morisa Šumana izvukao na kopno gdje je uskoro stigla ekipa ZZHM Ploče koji su ga dalje zbrinuli.

Foto: PU dubrovačko-neretvanska

Pročitajte još

[FOTO] SUDAR NA MAGISTRALI Dva automobila i cisterna, jedna osoba prevezena u bolnicu

Dulist

GOSPODARSKI KRIMINALITET Nizom kaznenih djela 41-godišnjak pričinio štetu od preko 100 tisuća eura

Dulist

Napustio nas je Nikša Bender, dugogodišnji turistički djelatnik

Dulist