Kultura

POLAZNICI ODUŠEVILI! Druga radionica emocionalnog opismenjavanja

Druga u nizu od osam besplatnih radionica drugog ciklusa emocionalnog opismenjavanja u organizaciji Odjela za djecu i mlade Narodne knjižnice Grad održana je  u srijedu, 26. listopada 2022. u prostorijama Knjižnice. Radionicu je održala Kristina Rožić, magistra znanosti organizacijskog ponašanja, ispred In medias res, obrta za savjetovanje u vezi s poslovanjem i ostalim upravljanjem obradivši temu „Krivnja“ s mladim polaznicima osmih razreda osnovnih škola. „Aukcija vrijednosti“ autora prof. dr. sc. Juliusa Rogine poslužila je za žustru igru koja je poslužila za zagrijavanje.
 – Mladi polaznici su oduševili zaigranošću, ali i uvidima koje su u igri podijelili kroz dosjetke i smijeh. S obzirom da pješčani sat kojim se na dražbi odmjeravalo vrijeme „cjenkanja“ za pojedinu predloženu vrijednost nije dozvoljavalo više od 30 sekunda po ponuđenoj vrijednosti, igra je protekla u snažnoj dinamici donošenja izbora, borbe za ono što netko želi i mogućnosti koje mu dozvoljavaju da to i dobije s obzirom na prethodno donesene izbore, navode iz Dubrovačkih knjižnica.
Budući je Mjesec hrvatske knjige, put nošenja s krivnjom obrađen je kroz pjesmu „Posve polako“ autora Dobriše Cesarića. U cilju snaženja kontakta s vlastitim nutarnjim resursima, osvrnulo se na snagu riječi u oblikovanju osobnosti i kvalitete života, s posebnim naglaskom na smisao temeljen u ljubavi kao najvišoj objektivnoj vrijednosti kojem je čovjek po svojoj prirodi usmjeren.
-Kao i uvijek, mladi polaznici su na vrlo zabavan i sebi svojstven način nezaobilazno obogatili radionicu dubokim kvalitetnim sadržajem i raspravom na zadanu temu, što posebno pohvaljujemo! Bravo, mladi, zaključuju iz Dubrovačkih knjižnica.

Izvor: Dubrovačke knjižnice

Pročitajte još

Tribina o dubrovačkoj ambijentalnosti: Prošlost i sadašnjost

Dulist

Brass & Percussion septet DSO-a na Osječkom ljetu kulture

Dulist

KONCERT KOJI SE NE ZABORAVLJA Glazbena čarolija Max Emanuel Cenčić i Latinitas Nostra

Dulist