Aktualno

Pokrenuta ulaganja od 32 milijuna eura za razvoj turističkog portfelja Valamara u Dubrovniku

U 2023. godini planirane su investicije od 32 milijuna eura u destinaciju Dubrovnik kao dio ciklusa ulaganja Imperial Riviere nakon dokapitalizacije dubrovačkih hotela od strane Valamar Riviere i AZ mirovinskih fondova. Planirana nova ulaganja uključuju podizanje kvalitete hotela Valamar Tirena s 3* na 4*, značajna unapređenja kvalitete usluga i sadržaja u hotelima Valamar Lacroma Dubrovnik i Club Dubrovnik Sunny by Valamar te izgradnju Maro Worlda, najvećeg obiteljskog zabavnog centra na Jadranu.

Hotel Valamar Tirena prolazi kroz kompletnu rekonstrukciju koja uključuje potpunu obnovu svih smještajnih jedinica, lobija, recepcije, restorana i barova do vanjskog bazena s novim toboganima, nakon čega će ovaj hotel za nadolazeću sezonu dobiti i četvrtu zvjezdicu te nastaviti poslovati pod brendom Valamar Hotels & Resorts i kao Valamarov treći hotel s četiri zvjezdice na Babinom kuku.

U hotelu Valamar Lacroma Dubrovnik preuređuju se luksuzne V Level sobe i apartmani, show-cooking restoran i premium a la carte restoran, bar u predvorju hotela i bar uz vanjski bazen te hotelski wellness centar Balance Mediterranean Spa by Valamar s prostranim unutarnjim bazenom. U hotelu Club Dubrovnik Sunny by Valamar, koji će biti rebrandiran i repozicioniran u Sunny Plus Hotel by Valamar s konceptom produženog doručka i ranog ručka te tematskih večera, potpuno će se obnoviti 103 sobe, dok će se preostali dio smještajnih jedinica djelomično obnoviti, a preuredit će se prostori recepcije i predvorja, vanjski bazen s novim toboganom, opremom i lounge barom te restoran s terasom.

Poboljšanjem postojećih i dodavanjem novih usluga i sadržaja, Valamar Lacroma Dubrovnik i Club Dubrovnik Sunny by Valamar gostima sada pružaju ne samo vrhunske uvjete za nezaboravan odmor i najbolji mogući boravak u hotelu, već i novi doživljaj samog grada kao perjanice hrvatskog turizma.

Osim u same smještajne objekte, značajna ulaganja su u tijeku i u prostore bivšeg restorana Popiva i kluba Exodus koji će postati Maro World, najveći obiteljski zabavni centar na Jadranu, s površinom od 1.800 metara kvadratnih opremljenom brojnim edukativno-zabavnim sadržajima za djecu svih uzrasta.

– U Dubrovniku se intenzivno pripremamo za turističku sezonu realizacijom planiranih investicija u podizanje kvalitete naših proizvoda i usluga. Osim ulaganja u turistički portfelj, fokusiramo se na poboljšanje uvjeta rada kako bi lokalnu radnu snagu zadržali u Hrvatskoj, jer upravo je ona preduvjet za kontinuirano razvijanje kvalitete usluge i razlog zbog kojega se strani gosti iznova vraćaju u našu zemlju. Zato ove godine ulažemo i dodatnih 20 milijuna eura u povećanje primanja radnika, a nakon četiri Kuće Valamar u destinacijama Poreč, Krk i Rabac, prošle godine smo u Dubrovniku otvorili i petu Kuću Valamar, u koju je uloženo više od 11 milijuna eura – izjavio je Tomislav Dumančić, direktor regije Dubrovnik i Dalmacija u Valamar Rivieri.

Kuća Valamar je inicijativa kroz koju Valamar Riviera osigurava kvalitetni smještaj i prehranu sezonskih radnika tijekom njihova boravka u destinaciji. U Kući Valamar u Dubrovniku, smještajnog kapaciteta za 350 osoba, zaposlenike očekuju moderno uređeni prostori u kojima je sve prilagođeno potrebama radnika.

Ove strateški važne investicije realiziraju se upravo u godini u kojoj Valamar Riviera slavi 70 godina postojanja. Naime, dubrovačke investicije dio su velikog ovogodišnjeg investicijskog ciklusa u iznosu od 58 milijuna eura u razvoj turističkog portfelja i unapređenje turističke ponude u Hrvatskoj. Kao vodeća hrvatska turistička kompanija i lider u području održivog poslovanja, Valamar će nastaviti s provođenjem ambicioznih ciljeva koji uključuju postizanje ugljične neutralnosti u prvom i drugom opsegu, zapošljavanje i zadržavanje dosad najvećeg broja domaćih zaposlenika, ulaganja u razvoj destinacija te visok udio domaće proizvodnje i lokalnih proizvoda u segmentu hrane i pića. Valamar planira do 2025. godine uložiti 50 milijuna eura u destinacije i društveni učinak u svrhu unaprjeđenja zajednica u kojima posluje i jačanja prepoznatljivosti Hrvatske kao prepoznatljive turističke destinacije.

Foto: Valamar Riviera 

Pročitajte još

[FOTO] Tijelovska procesija ulicama Grada

Dulist

SVJETSKO VINSKO NATJECANJE Zlatna medalja za Malvasiju dubrovačku Zoro

Dulist

SPASI ŽIVOT Dođi i ti na dobrovoljno darivanje krvi!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija