Grad

POKAŽIMO VELIKO SRCE Ana i Matea i dalje trebaju našu pomoć!

POKAŽIMO VELIKO SRCE Ana i Matea i dalje trebaju našu pomoć!

Ana i Matea Žabić izgubile su supruga i oca u kobnoj nesreći prije godinu i pol dana. I dalje preživljavaju od 1200 kuna mirovine pa ima naša pomoć i dalje treba.
Ana se zahvaljuje svima koji su im do sada pomogli da prežive, ali nažalost, novčana pomoć dobrih ljudi i dalje im je potrebna jer same ne mogu.
Podsjetimo na Aninu i Mateinu priču:
– Bolesna sam i ne mogu raditi, a samohrana sam majka s maloljetnom kćeri koja ide u školu… Imamo mirovinu od 1200 kuna. Jedva preživljavamo – ističe ona, moleći i naše političare u Dubrovniku da konačno shvate njihovu tešku situaciju.
– Jednostavno ne možemo živjeti sa ovim iznosom, svaki dan strepimo da ćemo biti gladne… Obraćamo se svim dobrim ljudima da pomognu, ako mogu.
Podsjetimo, kobnog 25. rujna 2014. godine život obitelji Žabić naglo je stao. Suprug Ane Žabić smrtno je stradao u stravičnoj prometnoj nesreći u Sustjepanu i ostavio iza sebe Anu, koja sada doslovno preživljava, i maloljetnu kćer, dobru i vrijednu učenici koja se brine za svoju teško bolesnu mamu.
Ana je, ističući kako se ne srami svoje nevolje, i tada, a nažalost i sada ponovo, otvorila dušu za DuList i otvoreno moli pomoć svih dobrih ljudi.
– A dalje, kako ćemo, ne znam – priča Ana svoju tužnu priču, koja je postala još teža nakon pogiblje supruga koji joj je bio sve u životu.
– On mi je pomagao, uz njega sam bila sigurna. I kad se sve ovo dogodilo, sve se srušilo u jednom trenu. Poginuo je u Sustjepanu, i od tada smo moja kćer i ja potpuno same. Ona će primati mirovinu od oca, 1200 kuna. Imamo kredit još tri godine od preko 1500 kuna. Na sve strane tražim pomoć, tražit ćemo i stan, jer smo privremeno ovdje – kaže Ana, napominjući kako joj uz financijsku treba i ostala pomoć, a najviše ona ljudska, razgovor i riječi podrške, jer kako kaže, ‘u njoj se sve srušilo u jednom trenu’.
Ana ima problema s dijabetesom, visokim tlakom, srcem i još nizom bolesti koje je sprječavaju u radu. Na oba oka ima oslabljen vid, na jednom od mrene, na drugome od dijabetesa, a zbog nedostatka novaca ne može kupovati dijabetičarsku hranu, što samo pogoršava bolest. Ana i njezina kćer Matea ovim putem mole pomoć Dubrovčana, ali i svih dobrih ljudi. Svaka pomoć je dobrodošla…
Svi koji žele pomoći Ani Žabić i njenoj maloljetnoj kćeri novčana sredstva u skladu s mogućnostima mogu uplatiti na žiro-račun:
Matea Žabić
HR 452407000 3206029954 / za inozemstvo SWIFT / BIC code OTPVHR2X
Kontakt Ane Žabić je: 091 / 533 4933
Za sve dodatne informacije za pomoć možete se obratiti redakciji DuLista na e-mail info@dulist.hr ili pak putem telefona 020 350 670.

Pročitajte još

BALKAN ROADSHOW 2024. Turistička ponuda Dubrovnika predstavljena u Aziji

Dulist

SUFINANCIRANI PROJEKATI GRADA DUBROVNIKA I DURA-E Među njima i dodatna sredstva za pomoćnike u nastavi

Dulist

POTPORE ZA SEDAM KLUBOVA Uručeni ugovori za programe sportskih aktivnosti za osobe s invaliditetom

Dulist