Sport

Pogodite što je to dubrovačko oduševilo Slovence?

Pogodite što je to dubrovačko oduševilo Slovence?

Prvi međunarodni dubrovački polumaraton predstavljen je u izložbenom dijelu Ljubljanskog maratona, na kojemu je gotovo sto izlagača iz različitih europskih zemalja prezentiralo novu opremu za trčanje i utrke koje su u pripremi za slijedeću godinu. Na ljubljanskoj utrci u raznim natjecateljskim kategorijama sudjelovalo je oko 20 tisuća trkača iz 57 zemalja Europe i svijeta.

Dubrovački polumaraton predstavljen je uz potporu Grada Dubrovnika i Turističke zajednice grada Dubrovnika, a u suradnji s Urškom Končar, direktoricom marketinga Ljubljanskog maratona.

Predstavljanje Dubrovačkog međunarodnog polumaratona, osim velikog interesa domaćih trkača, izazvalo je veliko zanimanje i brojnih sudionika iz nama susjednih država. Promociji su se pridružili i slovenski atletičari, Dušan Mravlje i Robert Kejžar pobjednici brojnih svjetskih utrka.

Prvi dubrovački međunarodni polumaraton („The Inaugural Dubrovnik International Half Marathon“) održat će se 10. svibnja 2015., a dan prije je zakazana je Utrka dubrovačkim zidinama ( „2k Run the Wall“ ) kao posebna atrakcija cijelog događanja. Isti dan održat će se i Dječji festival s igrama, glazbom i brojnim zabavnim aktivnostima.

Broj sudionika polumaratona ograničen je na 1.000, a utrka gradskim zidinama na 50 sudionika.

Pročitajte još

DRUGI DAN MITINGA Još tri medalje za PK Jug!

Dulist

OLMISSUM SLAVIO Square nije uspio izboriti majstoricu polufinala

Dulist

PRVI DAN ‘SWIM WARSA’ Šest medalja za Plivački klub Jug!

Dulist