Crna kronika

POGINULA MLADA HRVATICA U tragičnoj nesreći kod Venecije stradala Splićanka, bila je trudna

U tragičnoj nesreći autobusa kod Venecije preminula je mlada žena. Prema informacijama kojima u ovom trenutku raspolaže Index, radi se o 24-godišnjoj ženi koja je bila trudna i to, prema nekim informacijama, u visokom stupnju trudnoće.

Žena je sa suprugom bila na medenom mjesecu. On je na intenzivnoj njezi u teškom stanju i životno je ugrožen. Riječ je o bračnom paru iz Splita. Kako su neslužbeno doznali u Indexu, vjenčali su se prije tri tjedna.

U autobusu je bilo dvoje Hrvata. I talijanski Corriere della Sera objavio je da je među poginulima jedna osoba iz Hrvatske. Među 21 poginulim su i pet ukrajinskih državljana, Nijemac, Francuz i Talijan.

Podsjetimo, nesreća se dogodila jučer oko 19:45 u gradu Mestre, 9 kilometara od središta Venecije, kada je autobus s turistima udario u zaštitnu ogradu na nadvožnjaku, zatim se prevrnuo i pao s visine od nešto više od 10 metara na krov.

Autobus je prevozio četrdesetak talijanskih i stranih turista koji su bili upravo posjetili Veneciju i vraćali se u svoj kamp.

Iz još neutvrđenog razloga, vozilo, koje se kretalo po mostu, udarilo je u sigurnosnu ogradu i odletjelo u prazno, srušivši se u blizini željezničke pruge između Mestrea i Marghere, dva grada koja čine dio grada Venecije.

– Autobus se prevrnuo. Udarac je bio strašan jer je pao s više od 10 metara – rekao je zapovjednik venecijanskih vatrogasaca Mauro Luongo novinarima na licu mjesta.

Bilanca žrtava nije se promijenila tijekom noći: 21 osoba je poginula, a najmanje 15 ih je ozlijeđeno, objavio je regionalni predsjednik na Facebooku. Među preminulim žrtvama je i novorođenče.

– Glavna hipoteza u ovom trenutku je da se vozač autobusa (…) osjećao loše – naveo je Luca Zaia.

Istražitelji nastoje identificirati žrtve koje u trenutku nesreće nisu kod sebe imale osobne dokumente, posebno provjerom registara kampa u kojem su boravili.

Trup autobusa uklonjen je tijekom noći, a cesta je ponovno u srijedu ujutro otvorena za promet, javlja dopisnik AFP-a s lica mjesta.

Prefekt Venecije, koji je otvorio istragu, najavio je tijekom prijepodneva konferenciju za novinare, zajedno s vatrogascima, zdravstvenim službama i policijom.

Zastave su u regiji Veneto spuštene na pola koplja.

Pročitajte još

‘Plavci’ kaznili 25 osoba zbog vožnje u pijanom stanju

Dulist

ZAUSTAVLJEN U PLATU Vozio bez pojasa, pronađena mu i ‘trava’

Dulist

U 10 mjeseci 714 zapljena različitih vrsta droga

Dulist