Aktualno

“Podjela u dvije regije nepravedna i pogrešna”

Župan Nikola Dobroslavić, zajedno sa županima Hrvatske zajednice županija, sudjelovao je na sastanku s potpredsjednikom Vlade i ministrom regionalnog razvoja i europskih fondova Brankom Grčićem na kojemu se razgovaralo o novoj podjeli Hrvatske na dvije statističke regije.

Uoči sastanka s Grčićem, župani su imali i sjednicu Izvršnog odbora HZŽ na kojoj su ponovili svoj stav da je nova podjela Hrvatske na dvije umjesto dosadašnje tri statističke regije „neprimjerena i nepravedna, osobito prema najslabije razvijenoj Slavoniji“. Također, župani su ustvrdili kako nije korektan odnos prema Vlade prema njima jer da niti su oko ove odluke konzultirani niti su ikada bili pozvani na sastanak kod predsjednika Vlade ili nekog od ministara. Susret s Grčićem bio je prvi takav sastanak u više od osam mjeseci nove Vlade, a uslijedio je nakon zahtjeva HZŽ.

Na sastanku kod Grčića župani su kazali kako razumiju problem koji je Zagreb donosio dosadašnjoj Sjeverozapadnoj regiji, ali da je on trebao biti riješen na način da se Zagreb izdvoji u samostalnu statističku regiju, a ne „preko leđa najslabije razvijenih“. Iako je Grčić pokušavao opravdati podjelu na dvije regije, župani su ostali u uvjerenju kako je riječ o „nepromišljenoj, nepravednoj i pogrešnoj odluci“.

Pročitajte još

DUMAME POKRENULE PETICIJU ‘Svim trudnicama u OB Dubrovnik pri porodu treba biti dostupna epiduralna anestezija’

Dulist

DAN JE DARIVATELJA KRVI ‘Hvala za svaku darovanu dozu. Ugradili ste sebe u živote drugih!’

Dulist

Želite kupiti instrument? Specijaliziranih trgovina nema, Umjetnička škola nudi rješenje

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija