Sport

PODJELA BODOVA Sve je isto kao i u prvom kolu, Square – Uspinjača 3:3

PODJELA BODOVA Sve je isto kao i u prvom kolu, Square – Uspinjača 3:3

Sve je isto kao i na početku sezone! Kao i u prvom kolu prvenstva odigranom u Zagrebu, sada isti rezultat i u Gospinom polju: Square – Uspinjača 3:3! Nažalost, utakmicu je usmjerila kriva procjena suca Vedrana Babića koji nije svirao penal pri vodstvu 2:1 za našu momčad – stoji na stranici MNK Squarea koji je u večerašnjoj utakmici s Uspinjačom podijelio bodove.

U vrlo sadržajnih 20 minuta najviše su se iskazali vratari – Primić je skupio velikih 12 obrana dok je kod gostiju Vuković skupio tri manje. Prvi su zaprijetili gosti, a za prvu šansu trebalo im je svega 15 sekundi kada je Koturović s oko 6-7 metara pokušao matirati Primića koji se odmah na startu iskazao. Mirko Hrkać bio je, uz Primića, najraspoloženiji u redovima Squarea; prvo je zaprijetio u 3. minuti, a nedugo zatim imao dvije izgledne šanse pri čemu se najviše pamti udarac u 8. minuti kada je uzdrmao vratnicu.

Prijetili su još Kuraja, Džanković, ali je zagrebački sastav spašavao izvrsni vratar Vuković. Bili su i gosti izrazito aktivni prema vratima Primića koji je u prvih deset minuta skupio 8 obrana. Osim silnih udaraca i odličnih obrana vratara u 15. minuti gledatelji su velikim pljeskom nagradili fenomenalnu akciju Duje Reza i Mirka Hrkaća. Prvo je Rezo izvrsno petom uspolio natrčalog Hrkaća koji maestralno reagira i lob varkom s oko 4-5 metara pogađa za 1:0.

Nakon što gosti nisu mogli matirati Primića, uspjeli su nakon kornera, kojeg je izveo Postružin, stići do egala i to preko Džankovića kojeg je lopta pogodila i završila u mreži za 1:1.

I u nastavku sadržajna igra, a silni pokušaji isplatili su se u 26. minuti kada je Kuraja iz kornera izvrsno uposlio Keka koji s oko 3-4 metra snažnim udarcem pogađa za novo vodstvo (2:1). U 27. minuti došli je do nepotrebnog naguravanja, a sudački dvojac Babić-Mujan kratkim su dogovorom utvrdili te pokazali ukupno tri žuta kartona za Square (Keko, Hrkać, Primić) te jedan za Uspinjaču i to vrataru Vukoviću. Uspinjača je najviše prijetila preko iskusnog Renata Koturovića, ali je u svakoj prilici Primić bio uspješniji.

U 33. minuti velika pogreška Vedrana Babića! Brazilac Keko je izašao sam pred Vukovića, nakon čega zagrebački vratar ruši Brazilca u svom prostor, ali je Babić samo pokazao Keku da ustane… Naknadnim pregledom snimke utvrđeno je kako je Babić imao veliku pogrešku. Nakon toga, tj. u 34. minuti gosti dolaze do egala (2:2). David Mataja okreno je svog čuvara na oko šest metara te prizemnim udarcem pogodio iza leđa Primića. Redale su se prilike s obje strane, a vrijedi posebno istaknuti u 35. minuti čak 18 obrana Zorana Primića!

U 37. minuti Hrkać krade loptu, vara istrčalog Vukovića, nakon čega nesebično dodaje do Duje Reza koji smirenim udarcem pogađa za treće vodstvo – 3:2. Nakon trećeg pogotka gosti su zaigrali s golmanom igračem, a najbliži pogotku bio je Mataja u 40. minuti, ali je Primić ovaj put – glavom spriječio izglednu šansu! Svega 25 sekundi prije kraja Uspinjača stiže do novog izjednačenja preko Renata Koturovića (3:3).

U sastavu Squarea pod vodstvom trenera Antuna Bačića bili su Primić i Turuk (vratari), Džanković, Rezo, Kuraja, Keko, Konsuo, Gašpar i Perović. Bodom protiv Uspinjače izjednačili smo se s Novim Vremenom u samom vrhu poretka! Nova utakmica za našu momčad slijedi već u idući petak kada u Gospino polje stiže Futsal Dinamo.

Izvor: MNK Square

Foto: Zvonimir Pandža

Pročitajte još

SJAJNA POBJEDA RK ARDIAEI ‘Oproštaj od Mljekare na najljepši način’

Dulist

MEĐUNARODNI MITING Deset medalja za Atletski klub Dubrovnik!

Dulist

DRUGI DAN MITINGA Još tri medalje za PK Jug!

Dulist