Grad

‘PODIJELIMO RADOST BOŽIĆA’ Franković: Sjetimo se najpotrebitijih i kad nije Božić!

'PODIJELIMO RADOST BOŽIĆA' Franković: Sjetimo se najpotrebitijih i kad nije Božić!

Tradicionalna humanitarna akcija ‘Podijelimo radost Božića’ u organizaciji Caritasa Dubrovačke biskupije danas i sutra održava se na Pilama, a pomoć će biti usmjerena stanovnicima potresom pogođene Gline.

Petnaestom akcijom u nizu želi se Božić i sve lijepe blagdanske dane koji slijede učiniti ljepšima i toplijima pojedincima i obiteljima u potresom pogođenoj Glini na Banovini. Pomoć će biti distribuirana uz koordinaciju sisačkog Caritasa te župe svetog Ivana Nepomuka u Glini sa župnikom Ivicom Mađerom.

– I ove godine Caritas organizira, ususret Božiću, humanitarnu akciju čija namjena je svaki put zapravo drugo davanje pomoći onima koji su najpotrebitiji. Svih tih 15 godina, Grad Dubrovnik je partner Caritasu i zapravo zajednički odrađujemo ovaj iznimno bitan ‘zadatak’, pomoć u vrijeme Božića. Ove godine pomoć ide potresom razorenim područjima Gline i ono što je bitno, nadamo se da će im uistinu utopliti njihov dom u vrijeme blagdana. U vrijeme božićnih blagdana trebamo se uvijek sjetiti najpotrebitijih, sjetimo se njih i kad nije Božić, i kad nije blagdansko rasploženje. Oni nas trebaju 365 dana u godini i uvijek ako možemo, odvojimo i pomozimo najpotrebitijima – istaknuo je gradonačelnik Mato Franković ove subote tijekom akcije.

Svi koji žele sudjelovati mogu još uvijek pakete s nekvarljivom hranom i higijenskim potrepštinama donijeti na Pile gdje će ih dočekati djelatnici i volonteri Caritasa Dubrovačke biskupije, uz glazbu i veselo raspoloženje. U pakete je moguće dodati nešto od sljedećih namirnica: ulje, šećer, brašno, tjestenina, riža, konzervirana hrana, kava, slatkiši te higijenske potrepštine.

Donesite ih ove subote do 16 sati i sutra, u nedjelju, od 9 do 13 sati na Brsalje!

Paketi će odmah po završetku akcije krenuti put Gline, kako bi do Božića stigli i obogatili blagdanske stolove potrebitih stanovnika Gline, javljaju iz Caritasa.

Pročitajte još

Pri kraju radovi Spomen sobe poginulih dubrovačkih branitelja u Sponzi

Dulist

SASTANAK USUSRET SEZONI Vozila će na Stradun ulaziti prema točnom rasporedu, Sanitatu stižu nova vozila

Dulist

PIROTEHNIČARI U DOMOVINSKOM RATU Međunarodni dan svjesnosti o opasnostima od mina

Dulist