Grad

‘PODIJELIMO RADOST BOŽIĆA’ Franković: Sjetimo se najpotrebitijih i kad nije Božić!

Tradicionalna humanitarna akcija ‘Podijelimo radost Božića’ u organizaciji Caritasa Dubrovačke biskupije danas i sutra održava se na Pilama, a pomoć će biti usmjerena stanovnicima potresom pogođene Gline.

Petnaestom akcijom u nizu želi se Božić i sve lijepe blagdanske dane koji slijede učiniti ljepšima i toplijima pojedincima i obiteljima u potresom pogođenoj Glini na Banovini. Pomoć će biti distribuirana uz koordinaciju sisačkog Caritasa te župe svetog Ivana Nepomuka u Glini sa župnikom Ivicom Mađerom.

– I ove godine Caritas organizira, ususret Božiću, humanitarnu akciju čija namjena je svaki put zapravo drugo davanje pomoći onima koji su najpotrebitiji. Svih tih 15 godina, Grad Dubrovnik je partner Caritasu i zapravo zajednički odrađujemo ovaj iznimno bitan ‘zadatak’, pomoć u vrijeme Božića. Ove godine pomoć ide potresom razorenim područjima Gline i ono što je bitno, nadamo se da će im uistinu utopliti njihov dom u vrijeme blagdana. U vrijeme božićnih blagdana trebamo se uvijek sjetiti najpotrebitijih, sjetimo se njih i kad nije Božić, i kad nije blagdansko rasploženje. Oni nas trebaju 365 dana u godini i uvijek ako možemo, odvojimo i pomozimo najpotrebitijima – istaknuo je gradonačelnik Mato Franković ove subote tijekom akcije.

Svi koji žele sudjelovati mogu još uvijek pakete s nekvarljivom hranom i higijenskim potrepštinama donijeti na Pile gdje će ih dočekati djelatnici i volonteri Caritasa Dubrovačke biskupije, uz glazbu i veselo raspoloženje. U pakete je moguće dodati nešto od sljedećih namirnica: ulje, šećer, brašno, tjestenina, riža, konzervirana hrana, kava, slatkiši te higijenske potrepštine.

Donesite ih ove subote do 16 sati i sutra, u nedjelju, od 9 do 13 sati na Brsalje!

Paketi će odmah po završetku akcije krenuti put Gline, kako bi do Božića stigli i obogatili blagdanske stolove potrebitih stanovnika Gline, javljaju iz Caritasa.

Pročitajte još

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

PREDSTAVILI PONUDU GRADA AMERIKANCIMA Turistička zajednica grada Dubrovnika postaje jedan od 2.200 prestižnih partnera Virtuosa

Dulist

‘OVO JE SUPER!’ Mali plivači dobili su svoje diplome

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija