Afera Šipan

Podignuta optužnica protiv Vlahušića i Vićana

vlahusic vican

Protiv dubrovačkog gradonačelnika Andra Vlahušića te Pera Vićana, nezavisnog gradskog vijećnika USKOK je danas podignuo optužnicu!

Na stranicama DORH-a izdano je i priopćenje u kojem se navodi kako je USKOK nakon provedenih dokaznih radnji pred Županijskim sudom u Splitu podigao optužnicu protiv dvojice hrvatskih državljana A. V. (1960.) i P. V. (1950.) zbog počinjenja kaznenog djela zlouporabe položaja i ovlasti te poticanja na zlouporabu položaja i ovlasti.

– Optužnicom se A. V. tereti da je, kao gradonačelnik Dubrovnika, tijekom travnja 2010. godine, na traženje P. V., direktora jednog trgovačkog društva koje se nalazilo u financijskim teškoćama, protivno Statutu grada Dubrovnika odobrio pozajmicu od 2.000.000,00 kuna na način da sukladno dogovoru s A. V., drugookrivljeni P. V. predsjedniku jednog društva koje je s Gradom u poslovnom odnosu, prikazao da je grad Dubrovnik donio odluku o kupnji čestice zgrade u vlasništvu trgovačkog društva P. V. u iznosu od 5.000.000,00 kuna, iako je A. V., kao gradonačelnik i predsjednik Povjerenstva za imovinu Grada, znao da takva odluka nije donesena.

Na ime te navodne kupnje drugookrivljeni P.V. je od predsjednika spomenutog društva zatražio da njegovom trgovačkom društvu iz sredstava koja pripadaju gradu Dubrovniku, s osnova predujma za navodno dogovorenu kupoprodajnu cijenu, isplati iznos od 1.000.000,00 kuna, pa je Malo vijeće društva u uvjerenju da je to točno i odobrilo tu isplatu. Dogovoreni preostali iznos od 1.000.000,00 kuna nije uplaćen trgovačkom društvu P. V. Na opisani način je A. V. omogućio trgovačkom društvu P. V. neosnovano dobivanje pozajmice od 1.000.000,00 kuna iz sredstava grada Dubrovnika – navodi se u priopćenju USKOK-a.

22. srpnja 2011.

Pročitajte još

AFERA ŠIPAN Prošla godina dana…

Nikša Miletić

‘Ovo je obračun zbog afere Šipan’

Nikša Miletić

Orlić: Ništa mu ne zamjeram

Andrea Falkoni Račić