Crna kronika

Podignuta optužnica protiv četvorice Dubrovčana zbog paljenja vozila i oštećivanja lokala

Podignuta optužnica protiv četvorice Dubrovčana zbog paljenja vozila i oštećivanja lokala

USKOK je podigao optužnicu protiv četvorice Dubrovčana zbog paljenja automobila te oštećivanja ugostiteljskog objekta. Sve je bilo motivirano sukobom oko dodjele koncesije na pomorskom dobru u staroj gradskoj luci u Dubrovniku, piše Dalmatinski portal. 

Braća Renato i Sveto Smoljko terete se da su u zajedničko djelovanje povezali Tomislava Remetina i Anđela Mikulića s nakanom da se osvete žrtvama. Namjerili su da ih zastrašivanjem i uništenjem imovine odvrate od natječaja za koncesiju. Kako piše Dalmatinski portal, USKOK navodi da su razradili plan da se zapale osobna vozila i oštete ugostiteljski objekti.

U optužnici stoji da su braća Smoljko naložili Remetinu da razbije i uništi ugostiteljski objekt u Lapadu te pronađe osobu koja će zapaliti osobna vozila. Ovaj je s četiri metka iz pištolja propucao ugostiteljski objekt te je Mikuliću pokazao osobna vozila koja treba zapaliti. Obećao mu je otpisati dug od nepunih četiri tisuće eura. Mikulić je postupio po nalogu te šibicama i lakozapaljivom tekućinom izazvao požar na Mercedesu 580 E. Napravio je štetu od najmanje 160 tisuća eura. Samo brzom reakcijom stanara nisu zapaljena i obližnja vozila, a vatra se nije proširila na okolne zgrade. Braća Smoljko se terete da su u više navrata dolazili u ured žrtve zahtijevajući da im prepiše udio u svom trgovačkom društvu. Na njegov telefon upućena je i poruka prijetećeg sadržaja: ‘Nemoj da te ubije pohlepa.’ Žrtva nije pristala na njihove zahtjeve, već je protiv braće podnio prijavu. Nalaze se u pritvoru, piše Dalmatinski portal.

Foto arhiva

Pročitajte još

TJEDNI REKORDER 49-godišnjak ‘napuhao’ 2,08 promila

Dulist

U METKOVIĆU Vozio neregistrirano vozilo bez vozačke… Predložena kazna – 90 dana zatvora!

Dulist

UBIJEN SIN JEDINAC U SPLITU Osumnjičen ovisnik s bogatim dosjeom

Dulist