Crna kronika

PODIGNUTA OPTUŽNICA Dvojac s recepcije oštetio hotelsku kuću za pola milijuna kuna

Općinsko državno odvjetništvu u Dubrovniku podignulo je pred Općinskim sudom u Dubrovniku optužnicu protiv dvojice državljana Republike Hrvatske (1981. i 1974.) zbog počinjenja zbog pronevjere, krivotvorenja službene i poslovne isprave te računalnog krivotvorenja.

Optužnicom se prvookrivljenika (1981.) tereti da je kao voditelj recepcije, djelomično sam, a djelomično dogovorno sa drugookrivljenim (1974.) zaposlenikom recepcije dvaju hotela koja posluju u sklopu istog trgovačkog društva u Dubrovniku, tijekom 2017. i 2018. godine; u nakani pribavljanja znatne nepripadne imovinske koristi; nakon naplate hotelskih usluga u informacijski sustav hotela tog trgovačkog društva unosio manje cijene za već ispostavljene račune.

Podsjetimo, riječ je o slučaju iz Hotela Maestral, točnije iz Hotela Vis, o kojem se pisalo u rujnu 2018. godine, a tada se govorilo o trojici osumnjičenika. Optužnica je sada, u lipnju 2021. godine, donesena protiv dvojice zaposlenika, a jedno od imena koje se u ovom slučaju spominalo je i ono Matka Munitića koji je jedno vrijeme djelovao i kao DDS-ov gradski vijećnik. Iz ove hotelske su kuće povodom ovog slučaja, među ostalim, istaknuli da je ‘činjenica da su unutarnjom kontrolom uočene nepravilnosti u radu recepcije hotela Vis te da su odmah po saznanju pokrenute sve interne i zakonom predviđene procedure’. 

Tereti ih se da su sastavljali fiskalizirane račune s umanjenim iznosima od stvarno naplaćenih te razliku novca uzimao sebi, djelomično samostalno, a djelomično u dogovoru i zajednički sa zaposlenikom recepcija dvaju hotela. Nakon toga su, tereti ih se, takve račune predavali računovodstvu trgovačkog društva koji su upotrebljavani kao valjani, iako su znali da su iznosi na njima umanjeni od onih iznosa koji su gosti platili. Time su u navedenom razdoblju pričinili štetu trgovačkom društvu u kojemu su bili zaposleni u ukupnom iznosu od 480.529,90 kuna, a za koji su se nepripadno okoristili.

Pročitajte još

Sudar na skretanju za poslovnu zonu u Župi

Dulist

TEŽE OZLIJEĐENA DJECA Državljanin Kosova u Dolima zaspao za volanom i sletio u jarak

Dulist

POŽAR GASILO 16 VATROGASACA Planulo u Čajkovićima na teško dostupnom terenu

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija