GradPodcastUrednički izbor

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Vedran Kosović o zaradi od zidina i Domu umirovljenika u Gružu. Kad će uporabna dozvola?

s barbarom Vedran Kosovic1

s barbarom Vedran KosovicOno što sve Dubrovčane zanima, bavili se oni turizmom ili ne, je prihod od prodaje karata na dubrovačkim zidinama. 60 posto iznosa od prodaje ulaznica odlazi u gradsku blagajnu, a s preostalih 40 posto raspolaže Društvo prijatelja dubrovačke starine te ih dalje ulaže u obnovu spomeničke baštine.

U novoj epizori podcasta DuLista gostovao je predsjednik DPDS-a Vedran Kosović. Osim o zaradi i aktualnim projektima u razgovoru s Barbarom Đurasović dotaknuo se i obnove tvrđave Imperijal na Srđu. Kosović je komentirao i mogućnost da Grad Dubrovnik nakon ukidanja prireza zatraži novu preraspodjelu sredstava od prodaje ulaznica za zidine.

Ovaj dubrovački građevinski inženjer vodio je i projekt rekonstrukcije Doma u Gružu. U podcastu se osvrnuo na probleme s kojim je ovaj projekt bio suočen kao i o naknadnoj ugradnji sprinkler sustava zbog čega otvaranje doma kasni već mjesecima. Kad će gruški dom dobiti uporabnu dozvolu i postoji li još problema oko protupožarnog sustava – otkrijte u novoj epizodi DuListovog podcasta!

Cijela epizoda podcasta S Barbarom dostupna je na portalu dulist.hr i YouTube kanalu, a kratke isječke svake epizode možete pogledati na našem Instagramu profilu, YouTubeu, Facebooku i TikToku.

 

 

 

Pročitajte još

Nakon vandalskog čina ‘Mljetsko srce’ opet je na svom mjestu

Dulist

Gradonačelnik čestitao PK Jugu na osvajanju devet medalja na kadetskom prvenstvu Hrvatske

Dulist

(FOTO) MATO FRANKOVIĆ Rečeno – napravljeno! Krenulo ispumpavanje ‘bazena’, sutra košnja i održavanje površina!

Dulist