Kultura

POD MOTOM ‘VAŽNO JE SUDJELOVATI’ Bogat program ‘Noći muzeja’

POD MOTOM 'VAŽNO JE SUDJELOVATI' Bogat program 'Noći muzeja'

Moto ovogodišnje ‘Noći muzeja’ je motivirajući, olimpijski… ‘Važno je sudjelovati’ te ‘Muzeji i sport – brže, više, jače… / citius, altius, fortus’.

Tako će ovoga petka brojni posjetitelji grada baš uživati u bogatom programu. Počnimo s Dubrovačkim muzejima – iako je Knežev dvor zatvoren, ideja ne nedostaje! Predstavlja se u Tvrđavi svetog Ivana ‘Pavle i Đivo u Pomorskom muzeju’, tu je i predavanje mr. sc. Tonka Marunčića o otvorenju za javnost Domorodnog muzjea 1873., kao i predavanje o istaknutim kustosima iz prošlosti Dubrovačkih muzeja dr. sc. Vedrane Gjukić – Bender.

Viši konzervator arheolog u Hrvatskom restauratorskom zavodu Igor Mihajlović pričat će nam o brodskom naoružanju od 15. do 18. stoljeća a muzejski savjetnik Đivo Baši o dubrovačkom pomorskom društvu. Tu su i stručna vodstva, radionice, predavanja, prezentacije… Prirodoslovni muzej nudi nam pak radionicu ‘Razumjeti životinje iznutra prema van’, izložbu, kviz a Umjetnička galerija Dubrovnik sprema, osim stručnog vodstva i iščekivanu DU Rock paradu, koncert deset dubrovačkih bendova. Galerija Dulčić Masle Pulitika, nudi aktulanu izložbu Jelene Bando, ‘Pravi prostor’ uz stalni postav te koncert udruge ‘SOG’. Dom Marina Držića otvara izložbu Duška Šibla ‘Moj svijet Dunda Maroja’, tu je i Ansambl Plazarius, delicije iz Držićeva doba…

Muzeji i galerije Konavala pripremaju dječju radionicu, javni razgovor o povijest vaterpola u Cavtatu a Zavičajni muzej Konavala predavanje o boćanju u Konavlima, jame i špilje Konavala… U svakom slučaju, trebalo bi nam mnoštvo stranica Kulture da bismo nabrojali sve sjajne događaje organizirane u gradu i okolici. No savjetujemo vam – krenut’ u grad oko 18 sati i jednostavno – dobro se provesti u najpopularnijoj kulturnoj noći!

Pročitajte još

TEMA IZAZOVNA VREMENA Noć knjige u Dubrovačkim knjižnicama

Dulist

[FOTO/VIDEO] UZ DAN PLANETA ZEMLJE Cvjetni koncert u đardinu Ljetnikovca Crijević Pucić

Dulist

(FOTO) KOLARINI PREMJERNO IZVELI ‘MATRIMONIJO’ Pun teatar, publika oduševljena!

Dulist