Kultura

POČINJU RADIONICE ‘Držićevi čuvari baštine’ prikazat će omiljenog komediografa u tehnici papira

POČINJU RADIONICE 'Držićevi čuvari baštine' prikazat će omiljenog komediografa u tehnici papira

Dom Marina Držića, u okviru Dana europske baštine, objavljuje početak rada višemjesečne likovne radionice namijenjenoj uzrastu od 8 do 18 godina. Radionica ‘Držićevi čuvari baštine’ je likovna radionica izrade knjižica ručno povezanih šivanjem, lijepljenjem i vezanjem.

Papir je pripremljen za rad tako što je obojan crnim čajem i kavom, čime se dobiva dojam patine i starine renesansnog doba… Polaznici se iskušavaju u pisarskom zanatu kroz tehniku tuša i pera, a prilikom procesa utiskivanja simbola u aluminijsku foliju te aplicirajući utisnuto na papir, uče kako izgleda posao gravera.

Mentorica, muzejska pedagoginja Doma Marina Držića Jasmina Runje će sa polaznicima razgovarati o Držićevoj književnoj ostavštini i nastojati im ju približiti. Radionica je osmišljena na način da svaki polaznik izabere jedno Držićevo djelo koje ga se najviše dojmilo te njegovu tematiku prenese na papir.
Pritom se može služiti tekstualnim ili pak slikovnim izričajem.

Poseban izazov polaznicima je osmišljavanje naslovne stranice djela tj. ilustracija izrađene knjižice, pri čemu će posebno doći do izražaja kako “vide” i osjećaju našeg najvećeg komediografa Marina Držića čuvari njegove baštine. Konačan rezultat radionice su Držićeva djela uobličena u knjižice.

-Imamo dva ponuđena termina za sudjelovanje te će naši najmlađi i najdraži posjetitelji moći izabrati jedan koji im najviše odgovara. Svi zainteresirani mogu se prijaviti na jedan od ponuđenih termina na e-mail:ured@muzej-marindrzic.eu ili na broj telefona 020/204-482. Broj mjesta je ograničen, 8 polaznika u jednom terminu, uz pridržavanje svih epidemioloških mjera – ističu iz Doma Marina Držića.

Radionice će se izvoditi u Domu Marina Držića, Široka 7, subotom, od 9 do 10.30. i 11 do 12.30 sati.
Radionica započinje u ovu subotu 3. listopada 2020. Kao i uvijek, u Domu Marina Držića, po završetku radionica otvorit ćemo izložbu radova polaznika. Radionica je u potpunosti besplatna!

-Veselimo se Vašem dolasku!- poručuju iz Doma Marina Držića.

Pročitajte još

EVO ŠTO VAS ČEKA Zanimljiva gostovanja u Kazalištu Marina Držića

Dulist

U ZNANSTVENOJ KNJIŽNICI Predavanje o djelu Nikole Vitova Gučetića

Dulist

VRIJEDNA DONACIJA Luko Paljetak poklonio sliku Umjetničkoj galeriji Dubrovnik

Dulist