Sport

POČINJE SPORTSKI SPEKTAKL U Riu Jugaši, Konjuh, Hezonja…

sportasi rio

U noći s petka na subotu u 1 sat počinje službena ceremonija otvaranja najvećeg sportskog događaja ove godine Olimpijskih igara u brazilskom velegradu Rio de Janieru.

Podsjetimo kako će i jug Hrvatske, odnosno Dubrovnik i Dubrovačko-neretvanska županije biti predstavljeni u lijepom broju među 88 hrvatskih predstavnika.

Ponajprije, tu su vaterpolisti. U sastavu hrvatske reprezentacije nalazi se pet igrača Juga (Bijač, Macan, Joković, Lončar, Garcia) te dva igrača ponikla u Jugu (Sukno i Bušlje). ‘Barakude’ u Riu brane zlato osvojeno u Londonu 2012. godine, a prvu utakmicu igraju već u subotu 6. kolovoza protiv SAD-a.

Ovom se može dodati kako su im domaćini Jugaši Josip Vrlić i Felipe Perrone u brazilskoj reprezentaciji, a na turniru ćemo gledati i australsku reprezentaciju kojoj je izbornik Jugova legenda Elvis Fatović.

Ana Konjuh je s 18 godina najmlađa Hrvatica u Riu, kao i najmlađa sudionica teniskog turnira te jedina hrvatska predstavnica u tenisu. Konjuh će na teren u nedjelju 7. kolovoza, a u 1. kolu protivnica joj je Njemica Beck.

Mlada NBA zvijezda Mario Hezonja bit će važna karika košarkaške reprezentacije, u čijem stručnom stožeru je i fizioterapeut Stijepo Jarak. U rukometnoj reprezentaciji imamo Metkovca Željka Babića za izbornika te u sastavu ‘Kauboja’ njegovog sugrađanina Ivana Čupića. Jug Hrvatske predstavnika će imati i u plivanju, jer se na Igre plasirao i Korčulanin Mario Todorović.

Pročitajte još

PRVENSTVO HRVATSKE U TENISU Dubrovčanin Mateo Jerković u finalu parova do 16 godina

Dulist

[FOTO] PRVENSTVO DALMACIJE Sjajni rezultati Atletskog kluba Dubrovnik!

Dulist

[FOTO] ZA TRENERA I PRIJATELJA Memorijalna utakmica u spomen na Zlatka Sentića

Dulist