DuList IN

Počinje šesto izdanje Festivala soli Ston 2022., evo što vas očekuje

Festival soli multimedijalna je manifestacija koja povezuje tradiciju Solane i proizvodnje soli s različitim gastronomskim, glazbenim i kulturnim sadržajima. Za šesto izdanje festivala pripremljen je još bogatiji i raznovrsniji program. Ideja o Festivalu soli potaknuta je pričom o važnosti soli za Dubrovačku Republiku. Stonska solana nepromijenjena je od 14. stoljeća, bila je strateška gospodarska točka Dubrovačke Republike dok je danas važan gospodarski subjekt, jedinstveni spomenik kulture, ali i turistička atrakcija s iznimnim potencijalom.

Od prošle godine Festival soli Ston dobio je svoj eno-gastronomski program u pelješkim restoranima koji traje od 20. kolovoza do 20. rujna , dok se glavni dio zabavno-kulturnih i dječjih programa odvija od 26. do 28. kolovoza. Posjetitelji će tako moći uživati u degustaciji peljeških specijaliteta i vina, koncertima i glazbenim večerima. Ističemo programe za djecu – marionetsku predstavu, radionice na temu Držićeve stonska priče te likovne radionica na temu soli. Osobito vrijedi istaknuti suradnju s Domom Marina Držića koja traje od samih početaka festivala. U produkciji Doma Marina Držića održava se i Komarda Art Park, likovna kolonija na kojoj će sudjelovati brojni lokalni umjetnici. Ponosni smo i na ovogodišnju suradnju s Prirodoslovnim muzejom Dubrovniku koji je zadužen za jednu od radionica u festivalskom programu.

Sva tri dana festivala trajat će Sajam tradicionalnih proizvoda – Hrvatski otočni proizvod Pelješac, a organizira se i poseban obilazak Solane s pričom o važnosti soli i same Solane za Dubrovačku Republiku. Želja je posjetiteljima, kako domaćima tako i inozemnima, svake godine pružiti što kvalitetniji i raznovrsniji doživljaj. Pozicioniranjem na samom koncu mjeseca kolovoza, Festival soli Ston nudi dodatni sadržaj koji obogaćuje ukupnu ponudu turističkog Pelješca i cijele regije.

Nositelji projekta su Solana Ston i Udruga Amorette, uz potporu lokalne uprave Općine Ston i TZ Općine Ston, Dubrovačko – neretvanske županije, Hrvatske turističke zajednice, Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, Hrvatske gospodarske komore te brojnih sponzora.

Uz PR team Festivala soli Ston 2019. na konferenciji za medije sudjelovali su načelnik Općine Ston Vedran Antunica, vlasnik Solane Ston Sveto Pejić te ravnatelj Doma Marina Držića Nikša Matić.

Festival soli Ston dio je pokreta “bez plastike” te će se i ove godine na manifestaciji koristiti ambalaža od biorazgradivih materijala.

Ulaz na sva događanja u sklopu festivala je besplatan.

FESTIVAL SOLI STON 2022. – raspored programa

20. 8. – 20. 9.- Festival soli – Ston i Pelješac (gastronomska ponuda)

Knežev dvor Ston

20.00
Sea & Sirens – izložba fotografija njemačkog fotoreportera Wim Westfielda

24. – 28. 8. Trg kralja Tomislava Eko – placa (radno vrijeme 10-13, 18-20)
26. i 27. 8. Park KOMARDA – ART PARK – program gostovanja likovnih umjetnika Dubrovnika i Pelješca- radionice za djecu i likovna kolonija

26. 8.
Park Komarda
17.00 Likovna kolonija – ART Park

Solana Ston
18.00 Radionica – Prirodoslovni muzej Dubrovnik „SLIKE OD SOLI“
18.30 Priča o Solani – vođena tura
19.00 Vadimo sol! – program vađenje cvijeta soli s timom Solane Ston
20.30. „WINE , SALT & JAZZ NIGHT“
EVENTLAB Dubrovnik – „VINSKI MOST“ predstavljanje vina Pelješca i Komarne
Duo Sara&Jappa

27.08.
Park Komarda
17 .00 Art park – radionice za djecu i odrasle

Solana Ston
18.30 “Priča o Solani„ – vođena tura
19.00 Vadimo sol! – program vađenje cvijeta soli s timom Solane Ston
19.00 Kulturna udruga Aster – Lutkarska predstava „Ukleti kraljević i čelični Henrik (4+)„
Humanitarna udruga Djeca Pelješca – prigodna prodaja
Tvrđava Kaštio
20.30 Koncert Klapa Cambi

28.8.
Solana Ston
18.30 „Priča o Solani“ – vođena tura
19.00 Vadimo sol! – program vađenje cvijeta soli s timom Solane Ston

Park Komarda
20.00 Kino u parku
101 dalmatinac (Walt Disney) – obiteljski animirani film

10. 9.
Knežev dvor Ston
Otvaranje izložbe Likovne kolonije Art Park 2022.

Pročitajte još

JELICA BOTO U TOP 24 AMATERSKA KUHARA Pregaču posvećujem svom nonu

Dulist

BIJELA PREGAČA ZA JELICU BOTO Profesorica klavira dubrovačkom poparom osvojila žiri MasterChefa

Dulist

[VIDEO] Dubrovčani s Terezom proslavili Svjetski dan turizma

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija