Sport

Počinje nikad jača 3. HNL

Počinje nikad jača 3. HNL

U subotu, 24. kolovoza, utakmicama 1. kola započinje natjecanje u Južnoj skupini 3. hrvatske nogometne lige.

Nekoliko dana prije službenog početka vodstvo HNS-a donijelo je odluku kako će trećeligaško društvo ipak brojati 18, a ne 16 klubova, kako je prvotno odlučeno. Time su od ispadanja u županijski rang natjecanja spašeni Zagora iz Unešića te metkovska Neretva. Iz lige su ispali prošlosezonski 'fenjeraš' Velebit iz Benkovaca te Uskok iz Klisa, pločanski Jadran Luka Ploče i Primorac Biograd.

Novaci u ligi su Šibenik, koji je u 3. Ligu gurnut odlukom HNS-a zbog financijskih problema, potom bivši drugoligaši Mosor iz Žrnovnice, Primorac 1929. iz Stobreča, Junak Sinj i Imotski te Croatia iz Zmijavaca, pobjednik kvalifikacija za popunu 3. HNL i prošlogodišnji prvak 1. županijske lige Splitsko-dalmatinske županije. U 3. HNL ostao je i prošlogodišnji uvjerljivi prvak HNK Val iz Kaštela Starog, koji u kvalifikacijama za 2. HNL nije uspio proći sisačku Segestu.

Dakle, ove sezone u 3. HNL iz Dubrovačko-neretvanske županije nastupit će blatski BŠK Zmaj, dubrovački GOŠK, metkovska Neretva, Neretvanac iz Opuzena i Konavljanin iz Čilipa. Igra se dvokružno, ukupno 34 kola.

Što se tiče dubrovačkog trećeligaša, GOŠK je prošle godine bio sjajan treći, a u novu sezonu ulaze s pomlađenim kadrom. Uprava kluba lišila se usluga Đajića i Zečevića, ali su iz Hajduka vratili sjajnog napadača Iva Caputa. Iz Župe dubrovačke stigao je Filip Kurbelašvili, iz Maksimira Ivan Obšivač, a prvom sastavu priključeni su i juniori Bobanović i Grbić.

Blatski Zmaj, prošle godine drugoplasirana momčad 3. HNL, s novim trenerom Davorom Čopom u 1. kolu na svom Zlinju pred Red Dragonsima dočekuje Neretvanac. Dubrovački GOŠK na Lapadu dočekuje Zmaja iz Makarske, dok će Neretva u Metkoviću na stadionu Iza Vage ugostiti Šibenik. Konavljanin pak putuje u Omiš.
 
 

3. HNL, južna skupina

Raspored 1. kola (24. i 25. kolovoza):

Neretva – Šibenik
BŠK Zmaj – Neretvanac
Val – Primorac 1929. 
Mosor – Jadran (KS)
Omiš – Konavljanin
GOŠK – Zmaj (M)
Croatia – Junak
Hrvace – Zagora
Imotski – Kamen Ivanbegovina

Pročitajte još

Iva Oberan osvojila broncu na Grand Slamu u Dushanbeu!

Dulist

SUTRA NA STADIONU LAPAD Ragbi klub Dubrovnik VS. Dorchester RFC

Dulist

Ana Petković dupla državna prvakinja!

Dulist