Županija

Počinje izgradnja kanalizacije u mjestu Čibača

Počinje izgradnja kanalizacije u mjestu Čibača. Naime, predstavnici Općine Župa dubrovačka i tvrtke Vodovod Dubrovnik obišli su gradilište izgradnje kanalizacijske mreže Čibača na dionici od Kupara do Ulice dr. Ante Starčevića. Nakon provedenog postupka javne nabave predmetni radovi su ugovoreni s tvrtkom Miletić d.o.o.u iznosu od 3.524 867,50 (s uključenim PDV-om).
Rok za izvođenje je godinu dana, ali se dovršetak radova očekuje i prije ugovorenog roka.
Sredstava su osigurana u proračunu Općine Župa dubrovačka, a očekuje se i sufinanciranje od strane Hrvatskih voda.
Paralelno s time, Glavni projekt izgradnje II faze sustava odvodnje otpadnih voda naselja Čibača i Poslovne zone Čibača (dionica od ulice dr. Ante Starčevića do ulice don Marina Beusana) predan je nadležnom upravnom odjelu na izdavanje Građevinske dozvole, a već je ugovorena i u tijeku je izrada Idejnog i Glavnog projekta za izdavanje građevinskih dozvola za III. fazu kanalizacije Čibača.
S tvrtkom Vodovod Dubrovnik i Hrvatskim vodama u tijeku je i izrada projektne dokumentacije za cjelovit sustav Aglomeracije Župa dubrovačka koji uključuje kompletno rješavanje vodoopskrbe i što je najvažnije kanalizacije uključujući i dovršetak postojeće mreže kao i izgradnju pročistača s novim ispustom na već predviđenoj lokaciji u Kuparima.

Pročitajte još

U ČETVRTAK Međunarodni sastanak o EU politikama za kreativne i kulturne industrije

Dulist

KORONA U ŽUPANIJI Novih je 98 zaraženih, preminule dvije osobe, izliječeno 105

Dulist

Mljećani ponovno ostali bez liječnika

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija