Županija

Počinje izgradnja kanalizacije u mjestu Čibača

Počinje izgradnja kanalizacije u mjestu Čibača. Naime, predstavnici Općine Župa dubrovačka i tvrtke Vodovod Dubrovnik obišli su gradilište izgradnje kanalizacijske mreže Čibača na dionici od Kupara do Ulice dr. Ante Starčevića. Nakon provedenog postupka javne nabave predmetni radovi su ugovoreni s tvrtkom Miletić d.o.o.u iznosu od 3.524 867,50 (s uključenim PDV-om).
Rok za izvođenje je godinu dana, ali se dovršetak radova očekuje i prije ugovorenog roka.
Sredstava su osigurana u proračunu Općine Župa dubrovačka, a očekuje se i sufinanciranje od strane Hrvatskih voda.
Paralelno s time, Glavni projekt izgradnje II faze sustava odvodnje otpadnih voda naselja Čibača i Poslovne zone Čibača (dionica od ulice dr. Ante Starčevića do ulice don Marina Beusana) predan je nadležnom upravnom odjelu na izdavanje Građevinske dozvole, a već je ugovorena i u tijeku je izrada Idejnog i Glavnog projekta za izdavanje građevinskih dozvola za III. fazu kanalizacije Čibača.
S tvrtkom Vodovod Dubrovnik i Hrvatskim vodama u tijeku je i izrada projektne dokumentacije za cjelovit sustav Aglomeracije Župa dubrovačka koji uključuje kompletno rješavanje vodoopskrbe i što je najvažnije kanalizacije uključujući i dovršetak postojeće mreže kao i izgradnju pročistača s novim ispustom na već predviđenoj lokaciji u Kuparima.

Pročitajte još

PRVI DANI LISTOPADA U Metkoviću i Orebiću književni susret ‘Petar Šegedin’

Dulist

Dobroslavić i Vučković obilježili početak berbe mandarina

Dulist

NOVCI I ZA ŽUPANIJU Stigli novi ugovori Programa ruralnog razvoja

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija