Županija

Počinje izgradnja kanalizacije u mjestu Čibača

Počinje izgradnja kanalizacije u mjestu Čibača

Počinje izgradnja kanalizacije u mjestu Čibača. Naime, predstavnici Općine Župa dubrovačka i tvrtke Vodovod Dubrovnik obišli su gradilište izgradnje kanalizacijske mreže Čibača na dionici od Kupara do Ulice dr. Ante Starčevića. Nakon provedenog postupka javne nabave predmetni radovi su ugovoreni s tvrtkom Miletić d.o.o.u iznosu od 3.524 867,50 (s uključenim PDV-om).
Rok za izvođenje je godinu dana, ali se dovršetak radova očekuje i prije ugovorenog roka.
Sredstava su osigurana u proračunu Općine Župa dubrovačka, a očekuje se i sufinanciranje od strane Hrvatskih voda.
Paralelno s time, Glavni projekt izgradnje II faze sustava odvodnje otpadnih voda naselja Čibača i Poslovne zone Čibača (dionica od ulice dr. Ante Starčevića do ulice don Marina Beusana) predan je nadležnom upravnom odjelu na izdavanje Građevinske dozvole, a već je ugovorena i u tijeku je izrada Idejnog i Glavnog projekta za izdavanje građevinskih dozvola za III. fazu kanalizacije Čibača.
S tvrtkom Vodovod Dubrovnik i Hrvatskim vodama u tijeku je i izrada projektne dokumentacije za cjelovit sustav Aglomeracije Župa dubrovačka koji uključuje kompletno rješavanje vodoopskrbe i što je najvažnije kanalizacije uključujući i dovršetak postojeće mreže kao i izgradnju pročistača s novim ispustom na već predviđenoj lokaciji u Kuparima.

Pročitajte još

[FOTO] Krcat Dom kulture u Čilipima, svi su došli na kviz Deana Kotige

Dulist

OLDTIMER RALLY U STONU Sedamdesetak povijesnih vozila će voziti od Komarne do Stona

Dulist

[FOTO] IDE SE NA GRAĐEVINSKU DOZVOLU Ovako će izgledati Sportsko-rekreacijski centar Čibača

Dulist