DuList IN

POČINJE DUBROVAČKI ZIMSKI FESTIVAL Djed Mraz, Medo i vilenjaci pozivaju sve na Stradun

POČINJE DUBROVAČKI ZIMSKI FESTIVAL Djed Mraz, Medo i vilenjaci pozivaju sve na Stradun

Deveti Dubrovački zimski festival počinje paljenjem prve adventske svijeće i uključivanjem blagdanske rasvjete uz koncert grupe Dalmatino sutra, 26. studenog. Paljenje prve adventske svijeće (svijeća nade) na adventskom vijencu ispred Katedrale na rasporedu je u 19 sati, dok program paljenja blagdanske rasvjete na Stradunu počinje u 19.45 sati. Sudjelovat će mješovita klapa FA Linđo i mali kolendari Dječjeg zbora Dubrovnik. Adventsku rasvjetu upalit će dubrovački gradonačelnik Mato Franković, a na pozornici će mu se pridružiti Djed Mraz, vilenjaci, Medo, Mrazice i ostalo veselo društvo društvo.

Čaroliju najljepšeg razdoblja u godini upotpunit će više od tisuću lampica, svjetlucavih dekoracija i blagdanskih ukrasa koje će Grad zaodjenuti u bajkovito blagdansko ruho i istaknuti njegovu bezvremensku ljepotu.

Već i prije službenog otvaranja festivala, posebni ovogodišnji gost, Djed Mraz iz Laponije, poziva dječicu na druženje u atrij Kneževa dvora, u subotu, 26. studenog od 15 do 18 sati.

Djed Mraz će biti tu i u nedjelju, 27. studenog, od 10 do podne i od 15 do 19 sati.

Na veselje najmlađih, tijekom Dubrovačkog zimskog festivala svakim danom, od nedjelje, 27. studenog, od 9 do 18 sati kroz Uvalu Lapad prometovat će Adventski vlakić koji je besplatan za sve putnike. Za djecu ispod 12 godina potrebno je osigurati pratnju odrasle osobe.

Klizalište na teniskim terenima u Uvali bit će izvor dobrog raspoloženja svaki dan trajanja Festivala od 9 do 22 sata, počevši od nedjelje.

Pročitajte još

Iako mu je prva godina, ‘Župski pjat’ već se može nazvati – tradicionalnim festivalom!

Dulist

[FOTO] DRŽAVNO PRVENSTVO Cavtatske mažoretke osvojile zlato i srebro!

Dulist

[FOTO] UZ DAN PLANETA ZEMLJE Dubrovački okoliš čistilo 170 volontera

Dulist