DuList IN

POČINJE DUBROVAČKI ZIMSKI FESTIVAL Djed Mraz, Medo i vilenjaci pozivaju sve na Stradun

dzf medo i vilenjaci

Deveti Dubrovački zimski festival počinje paljenjem prve adventske svijeće i uključivanjem blagdanske rasvjete uz koncert grupe Dalmatino sutra, 26. studenog. Paljenje prve adventske svijeće (svijeća nade) na adventskom vijencu ispred Katedrale na rasporedu je u 19 sati, dok program paljenja blagdanske rasvjete na Stradunu počinje u 19.45 sati. Sudjelovat će mješovita klapa FA Linđo i mali kolendari Dječjeg zbora Dubrovnik. Adventsku rasvjetu upalit će dubrovački gradonačelnik Mato Franković, a na pozornici će mu se pridružiti Djed Mraz, vilenjaci, Medo, Mrazice i ostalo veselo društvo društvo.

Čaroliju najljepšeg razdoblja u godini upotpunit će više od tisuću lampica, svjetlucavih dekoracija i blagdanskih ukrasa koje će Grad zaodjenuti u bajkovito blagdansko ruho i istaknuti njegovu bezvremensku ljepotu.

Već i prije službenog otvaranja festivala, posebni ovogodišnji gost, Djed Mraz iz Laponije, poziva dječicu na druženje u atrij Kneževa dvora, u subotu, 26. studenog od 15 do 18 sati.

Djed Mraz će biti tu i u nedjelju, 27. studenog, od 10 do podne i od 15 do 19 sati.

Na veselje najmlađih, tijekom Dubrovačkog zimskog festivala svakim danom, od nedjelje, 27. studenog, od 9 do 18 sati kroz Uvalu Lapad prometovat će Adventski vlakić koji je besplatan za sve putnike. Za djecu ispod 12 godina potrebno je osigurati pratnju odrasle osobe.

Klizalište na teniskim terenima u Uvali bit će izvor dobrog raspoloženja svaki dan trajanja Festivala od 9 do 22 sata, počevši od nedjelje.

Pročitajte još

PRIPREMITE KOKICE Što donosi novi program Kinematografa Dubrovnik?

Dulist

Promidžbeni film TZ općine Konavle ‘Come home’ osvojio je prestižni bronačni Telly Award

Dulist

Mihaela Pavlović natjecat će se u četvrtfinalu popularnog ‘Survivora’

Dulist