Zanimljivosti

POČEO PLANINARSKI KRIŽNI PUT ‘Ako mi tko hoće služiti neka ide za mnom’

POČEO PLANINARSKI KRIŽNI PUT 'Ako mi tko hoće služiti neka ide za mnom'

Više od 200 mladih Dubrovačke biskupije krenulo je jutros u 9 sati na drugi Planinarski križni put (PKP) koji je organiziran u Konavlima, a prva postaja Križa je u Moluntu.

«Prikažite svoje križeve kao nakanu za one kojima je potrebnije, onima koji svoj križ ne mogu nositi sami», nakon blagoslova poručio je mladima don Marinko Šljivić. Pročelnica Vijeća za mlade Dubrovačke biskupije, Ana Marčinko zahvalila je svim mladima Konavala i Molunta na iznimnom trudu i radu.

Okupljanje mladih za PKP započelo je već u 7 sati ujutro u Luci Gruž, a mladi su se pridruživali cijelim putem do Molunta. Na putu prema Grudi, dugom oko 15 kilometara, prikazat će se prvih sedam postaja križnog puta te će se proći kroz Mikuliće, Poljice gdje će imati ručak i Radovčiće. Misu u 17 sati na Grudi predvodi don Josip Mazarekić, a nakon toga u školskoj dvorani gdje su sudionici smješteni, animatori Dubrovačke biskupije organizirali su zabavni sadržaj.

U nedjelju, 9. studenog, mladi nastavljaju Planinarski križni put iz Gruda prema Čilipima. Na tom putu dugom oko 12 kilometara kroz poučnu stazu prikazat će zadnjih sedam postaja križnog puta. Završno misno slavlje predvodit će biskup msgr. Mate Uzinić u 17 sati u crkvi sv. Nikole u Čilipima.

Pročitajte još

ANTE CURAĆ Rekvijem za žrnovske petraleze

Dulist

OPUZENSKI OSNOVNOŠKOLCI U KUĆI BUKOVAC Učili o Vlahu Bukovcu

Dulist

NA DANAŠNJI DAN 1567. Umro Marin Držić

Dulist