Sport

POČELO PRVENSTVO HRVATSKE Jugaši s 13 golova razlike ‘razbili’ Kapekaše

POČELO PRVENSTVO HRVATSKE Jugaši s 13 golova razlike 'razbili' Kapekaše

Vaterpolisti Jug Adriatic osiguranja sjajnom su pobjedom otvorili novu sezonu Prvenstva Hrvatske. Na Korčuli su protiv Kapekaša slavili s 9:22. Novi igrač u redovima Juga, Grk Stylianos Argyropoulos ostvario je četiri pogotka, baš kao i Marko Žuvela. Tri puta je mrežu KPK zatresao novi kapetan Loren Fatović, baš kao i Alexandros Papanastasiou te Konstantinos Kakaris. Ivan Vukojević postigao je dva pogotka, a po jedan Hrvoje Benić, Toni Mozara i Marin Tomasović.
Inače, Jug je u novu sezonu ušao s povratnikom u svoje redove Marom Jokovićem, došli su i grčki reprezentativci Stylianos Argyropoulos i Konstantinos Kakaris, a nakon jednogodišnje posudbe iz Solarisa se vratio U-20 reprezentativac Hrvatske Luka Stahor.
-Početak je sezone u koju ulazimo s bitno promijenjenim sastavom, dosta pomlađenim. Imamo samo jednog igrača starijeg od trideset godina, a to je Maro Joković. Tu su tri grčka reprezentativca, a ostatak momčadi je domaći, gotovo svi proizvod jugove škole vaterpola na što smo jako ponosni. Vjerujem da s ovim sastavom možemo biti konkurentni u svim natjecanjima u kojima nastupamo. Biti će tu uspona i padova, ali u svakom slučaju nadamo se puno boljoj igri nego prošle sezone. Na Korčuli ćemo pokušati opravdati ulogu favorita i s pobjedom ući u novu sezonu – rekao je uoči prve utkamice Jugov trener Vjeko Kobešćak.

Pročitajte još

[FOTO] Startao Elafiti slalom, spektakl prati i Ivica Kostelić

Dulist.hr

Košarkaši Dubrovnika Pjević i Pavlović pozvani u mlađu reprezentaciju

Dulist

POLUFINALE SUPERSPORT HMNL-A Square protiv Olmissuma

Dulist