Županija

Počela sanacija školske zgrade u Smokvici

Počela sanacija školske zgrade u Smokvici

Uvođenjem izvođača u posao započeli su 1,3 milijuna kuna vrijedni radovi sanacije zgrade Osnovne škole Smokvica, sredstvima koje je Dubrovačko-neretvanska županija osigurala Odlukom o kriterijima, mjerilima i načinu financiranja decentraliziranih funkcija osnovnog školstva u 2021. godini.

Zgrada škole je izgrađena davne 1914. te od tada nije značajnije obnavljana. Ovim radovima sanacije zgrade škole, sukladno odobrenju Konzervatorskog odjela u Dubrovniku, predviđena je sanacija krova i to demontažom postojećeg lošeg pokrova crijepom, zaštitom fungicidom postojećih nosivih elemenata konstrukcije krova koji se ne mijenjaju, izmjenom postojeće podkonstrukcije i postavom toplinske izolacije između rogova uz završno zatvaranje konstrukcije gipskartonskim pločama i završno bojanje. Projektom je predviđena i sanacija pročelja otucanjem postojeće i izvedbom nove žbuke sa završnim bojanjem u tonu po uputama Konzervatorskog odjela u Dubrovniku.

Također je planirana sanacija postojećih kamenih kanala i bakrenih oluka te čišćenje elemenata kamene plastike na pročeljima i igli oko otvora.

Izvođač radova je F GRADNJA, obrt za građevinarstvo, dok nadzor nad radovima provodi Ured ovlaštenog inženjera građevinarstva Ivana Mucić.

Objekt je pod zaštitom Ministarstva kulture te će se tijekom izvođenja radova provoditi i konzervatorski nadzor.

Pročitajte još

PRIDRUŽITE SE Trening prepoznavanja ptica na Neretvi

Dulist

[FOTO] MODELARSKA LIGA Županijsko natjecanje mladih tehničara

Dulist

[FOTO] Krcat Dom kulture u Čilipima, svi su došli na kviz Deana Kotige

Dulist