Grad

PO OTVARANJU FESTE Dubrovački trombunjeri na prijemu kod gradonačelnika

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković i njegova zamjenica Jelka Tepšić tradicionalno su na Kandeloru, po otvaranju Feste, priredili prijem Dubrovačkih trombunjera.

Gradonačelnik Mato Franković uputio je trombunjerima zahvalu što uvijek vjerno i spremno sudjeluju u svako važnom događanju u Dubrovniku uveličavajući ih, a posebno Festu kojoj daju poseban pečat. Istaknuo je široku prepoznatljivost Dubrovačkih trombunjera i značaj postrojbe u promociji svoga grada, dubrovačke baštine i tradicije.

Prigodno se obratio i predsjednik Društva Dubrovački trombunjeri Tomislav Macan zahvalivši na prijemu. Izrazio je žaljenje što su ove godine, zbog pandemije korona virusa, izostali dragi gosti iz drugih prijateljskih povijesnih postrojbi.

Dubrovački trombunjeri povijesna su vojna postrojba, po predaji utemeljena 1417. godine. Sudjeluju u svim važnijim događajima u Dubrovniku, ali i diljem Hrvatske. Najvažnija im je uloga predvođenje procesije na blagdan svetoga Vlaha.

Pročitajte još

Trajno se uklanja javni WC ispod platana na Pilama

Dulist

[FOTOGALERIJA] Ekipa iz Kluba 65+ u điru s Lidijom Begić

Dulist

Povratak Dubrovačkog karnevala: Nikad više događanja za sve generacije!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija