GradUrednički izbor

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata
PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata
Izdana građevinska dozvola za sportsku dvoranu škole u Orašcu

Grad Dubrovnik ishodio je pravo­moćnu građevinsku dozvolu za rekon­strukciju Osnovne škole Antuna Masle s dogradnjom školske sportske dvo­rane. Nova dvorana nalazit će se sje­verno od zgrade škole na postojećem nogometnom igralištu, a zgrade su međusobno povezane toplom vezom. Ukupna građevinska bruto površina planirane dogradnje iznosi 1.354,42 m². U podrumu je smješteno borilište koje ima visinu dvije etaže, uz koje je smješten prateći sadržaj, po dvije svla­čionice s kupaonama, spremište sprava i opreme, sanitarije, strojarnica, hod­nik, spremište, WC za osobe s invalidi­tetom, kabinet nastavnika, ambulanta, kabinet fizičke kulture i mala dvorana.
U prizemlje zgrade ulazi se preko manjeg popločenog trga kroz vjetro­bran u ulazni hol, iz kojeg je moguće skrenuti toplom vezom prema zgradi škole ili na drugu stranu prema tribi­nama, koje imaju kapacitet za 57 gle­datelja. Nova dvorana bit će od velikog značaja za učenike škole, jer se nastava tjelesne i zdravstvene kulture ranije izvodila u maloj polivalentnoj dvorani u potkrovlju škole ili, kad to vrijeme dopušta, na vanjskim igralištima za košarku i nogomet.

Dvoranu je moguće koristiti i nakon nastave isključivo u sportsko-rekreacijske svrhe te se u tom slučaju koristi isključivo novi vlastiti ulaz u dvoranu bez ulaska u zgradu škole.

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Izdana dozvola za odvodnju Montovjerna – Batala

Grad Dubrovnik dobio je građe­vinsku dozvolu za projekt izgradnje kolektora oborinske odvodnje Monto­vjerna – Batala, koji će obuhvatiti dio Ulice Iva Vojnovića, preko Ulice Marka Marojice do Ulice od Sv. Mihajla i ispu­sta u more na Batali, ukupne duljine od oko 800 metara. Projektom se rje­šava problem nakupljanja velike koli­čine oborinskih voda na cesti u Ulici Iva Vojnovića ispred vrtića Palčica gdje započinje ovaj zahvat, kao i pro­blem ogromnog priljeva kroz ulice Marka Marojice i Od sv. Mihajla. Riječ je o slivnom području Batala površine cca 85 ha za koje je predviđeno ukupno šest kolektora, a predmetni je jedan od duljih te time važan dio sustavnog rješavanja problema oborinskih voda na području Dubrovnika. Rješavanje oborinske odvodnje spada u značajnije investicije u komunalnu infrastruk­turu Grada Dubrovnika te su u pret­hodnom razdoblju već riješene neke od najproblematičnijih ulica, poput Vukovarske i Ulice kardinala Stepinca.
Početak radova, jednako kao za nedavno dobivenu dozvolu za sustav oborinske odvodnje Uli­com Andrije Hebranga, očekuje se najesen.

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dubrovnik i u siječnju bilježi noćenja američkih državljana

Gradonačelnik Mato Franković održao je prošli tjedan sastanak video vezom sa zamjenicom veleposlanika SAD-a u RHVictoriom J. Taylor na temu putovanja držav­ljana SAD-a u Dubrovnik. Izvijestio je zamjenicu veleposla­nika o zdravstvenoj situaciji u Dubrovniku koja je sve povolj­nija, dok dolazak i distribucija cjepiva donosi ohrabrenje i otvara prostor vjerovanju da će se turistička sezona 2021. od lipnja odvijati sukladno očekivanjima. Dubrovnik u siječnju bilježi dolaske i noćenja američkih državljana te je i dalje jedna od sigurnijih europskih destinacija, naglasio je grado­načelnik. Victoria J. Taylor potvrdila je interes njenih suna­rodnjaka za putovanjem u Dubrovnik te pritom istaknula važnost pravovremenih informacija koje će Veleposlanstvo SAD-a svojim kanalima moći kvalitetno komunicirati. Video sastanku priključila se i savjetnica u Veleposlanstvu Rebecca Irene Tehan.

Aktualnosti Grada Dubrovnika iz tiskanog izdanja DuLista od 3. veljače 2021.

Pročitajte još

SUFINANCIRANI PROJEKATI GRADA DUBROVNIKA I DURA-E Među njima i dodatna sredstva za pomoćnike u nastavi

Dulist

POTPORE ZA SEDAM KLUBOVA Uručeni ugovori za programe sportskih aktivnosti za osobe s invaliditetom

Dulist

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Iliana Stojanović o odlasku iz Masline i mami koja bi je znala zazvati i reći: Daj reci toj ravnateljici da te pusti doma!

Barbara Đurasović