GradUrednički izbor

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Prilog o Dubrovniku u turističkoj emisiji ‘The Travel Detective’

U programu jedne od najuspješnijih američkih turističkih emisija ‘The Travel Detective’ PBS televizije objavljen je specijalni prilog o Dubrovniku, ‘skrivenom dragulju’ otvorenom za turiste u vrijeme pandemije uzrokovane koronavirusom. Autor priloga je Peter Greenberg, višestruki dobitnik nagrade Emmy i glavni urednik CBS Travela, priznati istraživački novinar te vrhunski poznavatelj turističkih tema. Greenberg u gotovo desetominutnom prilogu na svojstven način dočarava dubrovačku povijest, kulturu i umjetnost. Uz impresivne snimke iz zraka i unutar zidina, prilog prikazuje prepoznatljive lokacije kao što su povijesna jezgra, Lazareti, Srđ s tvrđavom Imperial, ali i otkriva skrivene ljepote podalje od vreve turista. Autor nije propustio priliku za šetnju i razgovor sa stanovnicima, a prilog u konačnici na kreativan način milijunskom auditoriju prikazuje Grad u najboljem svjetlu. Nastavak je to aktivnosti usmjerenih ka promociji Dubrovnika na ključnim emitivnim tržištima tijekom globalne pandemije, u ovom slučaju američkom tržištu.

Prilog je sniman u razdoblju od 23. do 27. listopada u suradnji Hrvatske turističke zajednice i TZ grada Dubrovnika.

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Uređuje se Ulica Vatroslava Lisinskog

U Ulici Vatroslava Lisinskog provodi se uređenje kolnika u duljini od 150 metara. Radovi uključuju asfaltiranje punog profila predmetne dionice, a izvodi ih tvrtka Tehnogradnja d.o.o., ugovorni izvođač na održavanju nerazvrstanih cesta i javnih prometnih površina. Riječ je o suradnji Upravnog odjela za promet Grada Dubrovnika i Vodovoda Dubrovnik. Naime, gradska komunalna tvrtka u navedenoj ulici prije asfaltiranja dionice izvela je radove na kolektoru odvodnje otpadnih voda. Polaganjem 150 metara cjevovoda javne odvodnje u Ulici Vatroslava Lisinskog te 25 metara u Bokeljskoj ulici kompletirana je mreža odvodnje u tim gradskim ulicama. Također, izgrađeni su nedostajući dijelovi mreže u obje ulice te njihov spoj na postojeći sustav čime će se omogućiti spajanje tridesetak tamošnjih potrošača na sustav odvodnje.

Unaprijeđenje i briga o stanju prometnih površina samo su neke od ključnih aktivnosti koje provodi gradska uprava Dubrovnika.

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Isplaćene božićnice socijalno ugroženim građanima

U gradu Dubrovnikuje trenutačno 181 korisnik-nositelj zajamčene minimalne naknade koja se ostvaruje putem Centra za socijalnu skrb Dubrovnik. Od toga je 149 samaca i 32 višečlana kućanstava, dok su ukupno 244 korisnika. Grad Dubrovnik osigurao je iznos od 50.000 kuna kako bi se ovoj najugroženijoj kategoriji građana isplatile božićnice i tako pomoglo učiniti blagdane radosnijima. Ukupan iznos uplaćen je Centru za socijalnu skrb Dubrovnik koji će obaviti pojedinačne isplate korisnicima. Sukladno Zakonu o socijalnoj skrbi Grad Dubrovnik korisnicima zajamčene minimalne naknade financira mjesečno troškove stanovanja koji se odnose na režijske troškove i troškove najamnine. U 2020. godini za ovu je namjenu Grad Dubrovnik isplatio ukupno 854.636,00 kuna.

 

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Aktualnosti Grada Dubrovnika iz tiskanog izdanja DuLista od 23. prosinca 2020.

Pročitajte još

POTPORE ZA SEDAM KLUBOVA Uručeni ugovori za programe sportskih aktivnosti za osobe s invaliditetom

Dulist

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Iliana Stojanović o odlasku iz Masline i mami koja bi je znala zazvati i reći: Daj reci toj ravnateljici da te pusti doma!

Barbara Đurasović

Gradonačelnik primio državnog prvaka u parastolnom tenisu Franka Torića

Dulist