GradUrednički izbor

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

tjedni pregled
parkiraliste mokosica
Nova 63 parkirališna mjesta u Mokošici

Završeni su radovi na izgradnji parkirališta u Novoj Mokošici, na predjelu između Ulice Marina Kneževića i Ulice Između dolaca. Izgradnjom parkirališta osiguralo se novih 63 parkirališnih mjesta za naselje Nova Mokošica i skalini za pješačku komunikaciju, što će uvelike olakšati svakodnevne probleme stanovnika navedenih ulica. Uređeno parkiralište obišao je i gradonačelnik Mato Franković sa suradnicima, a pritom je najavio nastavak ulaganja u prometnu infrastrukturu najvećeg dubrovačkog prigradskog naselja. ‘U posljednjih godinu dana Mokošica je dobila nešto više od 200 parkirališnih mjesta što nikako nije dovoljno i mi se već sada pripremamo za novi investicijski ciklus, za nastavak gradnje još najmanje 300 parkirnih mjesta’, rekao je. Podsjetimo, u Novoj Mokošici prethodno je izgrađen parking sa 76 mjesta pokraj zgrada HRVI i zgrada Dubrovačke stanogradnje u izgradnji, zajedno s rekonstrukcijom ceste i gradnjom kružnog toka, dok je u Ulici Marina Kneževića izgrađeno parkiralište s 58 parking mjesta.

Novim investicijskim ciklusom osigurat će se dodatnih 300 parkirališnih mjesta u Mokošici.

Setnica NMP2
Omiljena dubrovačka šetnica zasjala u novom ruhu

Radovi na novouređenoj šetnici Nika i Meda Pucića u potpunosti su dovršeni, pa je tako omiljena dubrovačka šetnica proširena, uređena, opremljena novim klupama te ambijentalnom rasvjetom. U prigodi obilaska šetnice gradonačelnik Mato Franković posebno je istaknuo kako smo konačnu dobili lijepu i reprezentativnu šetnicu s kojom se možemo itekako pohvaliti, nadodavši kako je završen iznimno bitan projekt. ‘Nakon gotovo desetak godina, napokon je završena šetnica Nika i Meda Pucića. Rekao sam da ću se, kad postanem gradonačelnik, uhvatiti u koštac s problemima šetnice i dovesti ovu priču do kraja. Završio sam je u svom mandatu, što je iznimno bitno, ne samo za stanovnike Lapada, nego i za građane cijelog Grada’, kazao je gradonačelnik Franković.

Uređenje šetnice Nika i Meda Pucića jedan je od kapitalnih projekata Gradske uprave, a uložena sredstva za izvedene radove iznose 4,8 milijuna kuna.

os ivana gundulica 1
OŠ Ivana Gundulića dobiva novu kotlovnicu

Objavljen je postupak javne nabave za rekonstrukciju kotlovnice Osnovne škole Ivana Gundulića. Predmet nabave je nabava i ugradnja toplovodnog niskotemperaturnog čeličnog kotla za centralno grijanje na loživo ulje s pripadajućom opremom uz prethodnu demontažu postojećeg kotla i popratne građevinske radove. Podsjetimo i da je na proljeće ove godine završena 7,8 milijuna kuna vrijedna energetska obnova zgrada OŠ Ivana Gundulića, koja je većim udjelom od čak 64 % sredstava financirana bespovratnim izvanproračunskim sredstvima. Gruška škola je realizacijom tog projekta iz energetskog C razreda prešla u razred B uz značajne uštede potrošnje toplinske energije i smanjenje CO2.

Ukupna procijenjena vrijednost nabave iznosi 400 tisuća kuna (+ PDV), a rok za predaju ponuda ističe 24. studenog, 2020. godine.

Aktualnosti Grada Dubrovnika iz tiskanog izdanja DuLista od 17. studenog 2020.

Pročitajte još

Grmljavinsko nevrijeme ipak će nas zaobići?!

Dulist

ČEP U PROMETU: Spojili se Župa i grad

Dulist

Ostvareno 2 milijuna noćenja, 11 dana ranije nego lani

Dulist