Aktualno

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Novi ciklus investicija u infrastrukturu obrazovanja i sporta

Grad Dubrovnik spreman je za provođenje novog ciklusa energetske obnove javnih objekata. U pripremi su tako energetska obnova objekta škole s posebnim programom pri OŠ Marina Držića te obnova postojeće Sportske dvorane u Gospinom polju, a realizirat će se uz bespovratna izvanproračunska sredstva ukupne vrijednosti gotovo 2,2 milijuna eura. Na objektu sportske dvorane obnovit će se fasada, zamijeniti vanjska stolarija, ugradit će se nova tehnička opreme za grijanje, hlađenje, ventilaciju i pripremu tople vode, sustav dizalica topline, solarni kolektori i fotonaponski sustavi za korištenje obnovljivih izvora energije. No, najveće ulaganje u infrastrukturu obrazovanja svakako je projekt rekonstrukcije, dogradnje i opremanja Osnovne škole Mokošica koji će se u cijelosti financirati iz Mehanizma za oporavak i otpornost uz 10.093.680,21 eura bespovratnih sredstava. Završetkom dvosmjerne spojne ceste Tamarić, još jednog projekta čija je izgradnja u tijeku, omogućit će se izvođenje radova na novoj školi, a kasnije i lakša kolna komunikacija do škole te uvođenje autobusne linije. U konačnici će i ova škola, kao posljednja gradska škola, prijeći u režim izvođenja nastave u jednoj smjeni.

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Krenula rekonstrukcija prostora Veslačkog kluba Neptun

Sukladno Strategiji razvoja sporta i sportske infrastrukture do 2028. godine, Grad Dubrovnik nastavlja ciklus ulaganja u sportsku infrastrukturu. Na Orsanu su u tijeku radovi na izgradnji hangara i klupskih prostora za Veslački klub Neptun, a za ovu svrhu u gradskom proračunu osigurano je 700 tisuća eura. Cjelovitom rekonstrukcijom klupskih prostora, VK Neptun, jedan od najdugovječnijih sportskih klubova u Dubrovniku, dobit će kvalitetne uvjete za rad i daljnje ostvarivanje sportskih uspjeha. Izvođač radova je Texo Molior d.o.o., a planirani rok završetka izvođenja radova je 12 mjeseci. Ugovor o izvođenju radova vrijedan je 793.381,44 eura bez PDV-a, odnosno 991.726,80 eura s PDV-om.

Uz ovu značajnu investiciju, uskoro će započeti i izgradnja prvog boćarskog doma Đuro Miletić, kao i cjelovita obnova dvorane u Gospinom polju te gradnja novog nogometnog terena koji će služiti za U12 natjecanja i terena za košarku i badminton.

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Završena sanacija pločnika na Poljani Paska Miličevića

Završena je sanacija dijela pločnika na Poljani Paska Miličevića. Radove vrijedne 174.975,00 eura bez PDV-a izvela je tvrtka Građevinar-Quelin d.d. uz stalni arheološki nadzor tima iz tvrtke Arheoplan d.o.o., a investicija je provedena kao dio Programa obnove spomeničke cjeline Dubrovnika za 2023. Zavoda za obnovu Dubrovnika. Radovi su obuhvatili demontažu kamenog pločnika, iskop nasipa ispod kamenih ploča, postavljanje geotekstila zbog pronalaska arheoloških elemenata, ugradnju podložnih slojeva te ponovno polaganje kamenog pločnika. Zbog potrebe dokumentiranja novootkrivenih arheoloških struktura te odabira uzorka završne obrade novih kamenih ploča, rok izvođenja neznatno je produžen.

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Aktualnosti Grada Dubrovnika iz tiskanog izdanja DuLista od 24. travnja 2024.

Pročitajte još

‘RIM TIM TAGI DIM’ Baby Lasagna u finalu Eurosonga!

Dulist

Roko Tolić jedan od kandidata za direktora aerodroma Crne Gore

Dulist

SVEČANI PROGRAM Hrvatski liječnički zbor obilježava 150 godina

Dulist