GradUrednički izbor

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Rekonstruirana placa u Gružu počela s radom

Nakon završenih radova, središnja gradska tržnica u Gružu u ponedjeljak je započela s radom. Gradonačelnik Mato Franković iskazao je zadovoljstvo završetkom projekta koji je, ocijenio je, bio iznimno zahtijevan, u najvećoj mjeri zbog strogih uvjeta konzervatora, ali i zbog pomične krovne konstrukcije s jedinstvenim sustavom otvaranja i zatvaranja. Izrazio je uvjerenje da će placa biti funkcionalna i na korist građanima i posjetiteljima kao reprezentativan javni prostor kakav Dubrovnik zaslužuje. Radovi su obuhvatili cjelokupni prostor tržnice, osim ribarnice koja je prethodno rekonstruirana. Zamijenjena je podna površina s podzemnim instalacijama, a prostor je natkriven konstrukcijom s velikim zaokretnim tendama. Obnovljeni su i poslovni prostori uz istočni zid place te je rekonstruiran zid Gundulićevog ljetnikovca u skladu sa zahtjevima i uputama Konzervatorskog odjela u Dubrovniku. Tržnica je opremljena pokretnim prodajnim stolovima i dodatnom pratećom opremom.

Rekonstrukcijom gradske place, izvedenom prema projektu međunarodno nagrađivanog arhitekta Dinka Peračića, dobiven je i polivalentni prostor s različitim mogućnostima korištenja u poslijepodnevnim i večernjim satima.

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Stiglo pet novih autobusa, na svim linijama uvedeno bezgotovinsko plaćanje

Javnom gradskom prijevozniku Libertas Dubrovnik isporučeno je pet midi autobusa prigradskog tipa, čime je dodatno pomlađen vozni park te prosječna starost vozila koja su raspoređena na gradske linije iznosi 2.88 godina. U posljednjih sedam godina nabavljeno je 65 vozila za prijevoz putnika, a od tog broja 29 vozila financirano je bespovratnim EU sredstvima. Od početka travnja bezgotovinsko plaćanje omogućeno je na svim Libertasovim gradskim i prigradskim linijama što će značajno ubrzati proces ulaska ljudi u vozila i rasteretiti vozače pri naplati. Društvo Libertas Dubrovnik d.o.o. također kontinuirano provodi implementaciju audio vizualnih najava stanica u svoje autobuse, a sve navedeno izravno utječe na postizanje bolje i kvalitetnije usluge u javnom gradskom prijevozu. Javni gradski prijevoz trenutno je besplatan za preko 70 posto korisnika s potpuno besplatnim javnim prijevozom za sve građane kao krajnjim ciljem gradske uprave.

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Novi pješački prijelaz u Sustjepanu

Na Sustjepanskoj obali izveden je novi pješački prijelaz. Zbog sigurnijeg odvijanja prometa svih pješaka, a poglavito djece, pješački prijelaz izrađen je na uzdignutim plohama cijelom širinom kolnika. Radove je izveo ugovorni izvođač Atis Dubrovnik d.o.o., u okviru poslova redovitog održavanja nerazvrstanih cesta, a sukladno projektu tvrtke Proposta d.o.o. Uzdignuti pješački prijelazi ograničavaju brzinu kretanja vozila na dionici na 30 kilometara na sat i tako utječu na veću sigurnost sudionika u prometu.

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Aktualnosti Grada Dubrovnika iz tiskanog izdanja DuLista od 10. travnja 2024.

Pročitajte još

[FOTO] MALOLJETNIČKO NASILJE NA PROFILU ‘MOLI SE DUBROVNIK’ Brutalnost s TikToka izašla na ulicu

Nora Di Leo

BALKAN ROADSHOW 2024. Turistička ponuda Dubrovnika predstavljena u Aziji

Dulist

OD 9 DO 13:30 U nedjelju se zbog Du Motiona zatvaraju pojedine prometnice

Dulist