Aktualno

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Gradonačelnik u obilasku aktivnih gradilišta brojnih gradskih projekata

Gradonačelnik Mato Franković sa suradnicima je obišao prošlog tjedna aktivna gradilišta koja se izvode na gradskom području, a dio su investicijskog ciklusa kojeg provodi Grad Dubrovnik i društva u njegovom vlasništvu.

Na gradilištu Lapadske obale, investicije koja je u cijelosti financirana izvanproračunskim sredstvima, postavljaju se betonski rubnjaci kao priprema za nanošenje nosivog sloja asfalta koji će se početi postavljati već krajem ovog tjedna, a nasuprot gruškog zaljeva napreduju radovi na obnovi i temeljitoj rekonstrukciji središnje dubrovačke tržnice u Gružu, investitora gradskog društva Sanitat.

Gradonačelnik Franković u pratnji pročelnice Upravnog odjela za izgradnju i upravljanje projektima Paule Pikunić Vugdelija i pročelnice Upravnog odjela za poslove gradonačelnika Ivane Brnin obišao je i prostor novog gradskog vrtića u prostoru Gospodarskog centra u Solitudu gdje napreduju radovi adaptacije i uređenja vrtića u kojem će se na 690 metara kvadratnih unutarnjeg prostora osigurati smještaj pet grupa sukladno pedagoškim standardima. U tijeku su i radovi sanacije hidrotehničkog tunela ispod Srđa, a koji uključuju zacjevljenje kanala u dužini od skoro tri kilometra kojim se pitka voda dovodi za uži dio gradskog područja.

Ova investicija društva Vodovod Dubrovnik dio je 117 milijuna eura vrijednog EU projekta Aglomeracija Dubrovnik. Na gradilištu privremenog azila za životinje u tijeku postavljanje i montaža bokseva za smještaj pasa. U središnjem dijelu privremenog azila, podsjetimo, bit će smješteni modularni objekati za osoblje i administraciju, ambulanta, prostor za prijem, pregled i njegu životinja, dok se uređuje i prostor za istrčavanje i socijalizaciju pasa.

U nekoliko narednih mjeseci bit će ispunjeni svi preduvjeti za izvođenje i novih projekta poput investicije ugradnje dizalica topline u zgradu gradskog bazena, izgradnje sportskog i dječjeg igrališta u Šumetu ili izgradnje ceste Tamarić u Mokošici te drugih.

blank blank

blank

Aktualnosti Grada Dubrovnika iz tiskanog izdanja DuLista od 2. kolovoza 2023.

Pročitajte još

PROMOCIJA I PROSLAVA Knjiga ‘Hercegovački franjevci sto godina u Slanom’ i blagdan sv. Jeronima

Dulist

OPROŠTAJ OD GLAZBENE LEGENDE ‘Dragi Milo, nećemo prestati slušati tvoje pjesme’

Dulist

U PETAK Konferencija ‘Dubrovački medijski dani’, stiže i ministrica Obuljen Koržinek

Dulist