GradUrednički izbor

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

MILIJUNSKE UŠTEDE
U siječnju počinju radovi na modernizaciji javne rasvjete Grada Dubrovnika

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Više od dva milijuna kuna na godišnjoj razini iznosi ušteda koju će, prema procjenama, Grad Dubrovnik ostvarivati nakon provedene modernizacije javne rasvjete na svom području. Ugovor o izvođenju radova na ovom projektu vrijedan 6.247.500,00 kuna s PDV-om (829.185,75 EUR) potpisan je s tvrtkom Veritas Esco iz Splita. Modernizacija javne rasvjete podrazumijeva nabavu i montažu 3739 novih ekološki prihvatljivih LED rasvjetnih tijela na cijelom području Grada Dubrovnika. Grad Dubrovnik predmetnu investiciju financira kreditom HBOR-a s rokom otplate od sedam godina te fiksnom kamatnom stopom od 0,5 posto. Osim uštede električne energije, dodatno će se značajno smanjiti i troškovi održavanja sustava.

Izvođenju radova pristupiti u siječnju 2023., što ostavlja dovoljno vremena za izgradnju sustava do siječnja 2024. kada će cijena električne energije za Grad Dubrovnik porasti. Trenutno Grad Dubrovnik električnu energiju plaća po fiksnoj cijeni 0,38 kn/kwh sukladno ugovoru s HEP Opskrbom d.o.o. sklopljenom u siječnju 2020. godine na rok od četiri godine.

RADI SE PROJEKTNA DOKUMENTACIJA
Most Ombla ide u sanaciju

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Pokrenuta je izrada projektne dokumentacije za sanaciju mosta Ombla. Naime, Grad Dubrovnik potpisao je ugovor s Građevinskim fakultetom u Splitu za izradu glavnog i izvedbenog projekta što će, prema ugovoru, trajati 90 dana. U sklopu izrade dokumentacije provode se i prethodni istraživački radovi na utvrđivanju postojećeg stanja mosta, što uključuje geodetske radove i radove na ispitivanju kolničke konstrukcije. Nakon izrade dokumentacije slijedi raspisivanje natječaja za izvođača radova, a potom i izvođenje radova što je planirano u prvoj polovici 2023. godine.

Ranije provedena ispitivanja pokazala su kako je konstrukcija mosta Ombla u dobrom stanju, no da je površinski sloj u prilično lošem stanju, stoga je angažiran Građevinski fakultet iz Splita za izradu rješenja sanacije.

DUBROVAČKA STANOGRADNJA
Završen pregled dokumentacije, Povjerenstvo započelo bodovanje

Nakon provedenog javnog poziva za najam 26 stambenih jedinica u vlasništvu Grada Dubrovnika u Novoj Mokošici, koji je trajao od 17. rujna do 2. studenoga 2022. godine, Povjerenstvo za provjeru administrativne ispravnosti pristupilo je otvaranju i pregledu 88 omotnica. Utvrđena je ispravnost svih pristiglih dokumenata te su administrativno ispravni zahtjevi upućeni Povjerenstvu za provedbu postupka i odlučivanje o najmu stanova koje je provelo proces bodovanja pravodobnih i urednih zahtjeva. Informativna tablica administrativne provjere s iskazanim brojem bodova pravodobnih i urednih zahtjeva objavljena je u petak, 16. prosinca na web stranici Grada Dubrovnika. U sljedećoj fazi, sukladno predmetnoj Odluci, Povjerenstvo za provedbu postupka i odlučivanje o najmu stanova utvrdit će prijedlog Liste reda prvenstva. U roku od osam dana od objave Liste bit će moguće uputiti prigovor, koje će obrađivati Povjerenstvo za rješavanje prigovora.

Pročitajte još

MARKO GILJAČA O PRVIM IZLAZNIM ANKETAMA Prvog Srđevca u Saboru ćekat ćemo do dugo u noć

Dulist

[FOTO] KORAK DO FINALA Jugaši pobijedili u polufinalu Prvenstva Hrvatske!

Dulist

NAKON 22 GODINE Iliana Stojanović odlazi iz ‘Masline’, novi ravnatelj Božidar Šustić

Dulist