GradUrednički izbor

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

U suradnji s udrugama i volonterima Grad Dubrovnik pokrenuo akciju ‘Adopt Žarkovica’

Grad Dubrovnik započeo je s aktiv­nostima s ciljem zbrinjavanja, pru­žanja zdravstvene skrbi i konačnog udomljavanja svih životinja iz neo­dobrenog objekta za smještaj životinja na području Žarkovice. U suradnji sa Sanitatom Dubrovnik, veterinarskim ambulantama i tri udruge – Udruga Pobjede, Sklonište Prijatelji Čakovec i udruga Prijatelji životinja, pokrenuta je žurna akcija te je do sada zahvalju­jući volonterima udomljen 51 pas sa Žarkovice. Volonteri su evidentirali sve pse, izradili i nadopunili posto­jeće zdravstvene kartone, proveli potrebna testiranja i započeli liječe­nja. Prethodno, u svibnju su najprije zbrinute najbolesnije i ozlijeđene životinje. Psi se dalje pripremaju za udomljenje putem registriranih sklo­ništa, u suradnji sa ugovornim sklo­ništem Animalis Centrum iz Splita i sa specijalističkom veterinarskom praksom Bobanović iz Dubrovnika.

Trenutno više od 200 pasa sa Žarko­vice treba adekvatnu skrb i sigurnost doma, zbog čega je pokrenuta kampa­nja za udomljavanje ‘Adopt Žarkovica’. Sve životinje su fotografirane i uz sve informacije i opis, objavljene na web-stranici www.adopt-zarkovica.eu te na stranicama na Facebooku Adopt Zar­kovica Dogs i Instagramu AdoptZar­kovica. Svi zainteresirani mogu pomoći i privremenim smještajem, tj. pružanjem privremenog doma. U podacima svakog psa navedena je lokacija, jer su neki već u u registri­ranom skloništu, ili putem skloništa privremeno udomljeni. Udomljava­njem tih pasa oslobađa se mjesto kod privremenih udomitelja ili u skloni­štu, za prihvat novih pasa u potrebi. Grad Dubrovnik istovremeno nastav­lja realizaciju projekta gradnje azila za nezbrinute životinje čijom izgradnjom će se osigurati kapacitet dostatan za smještaj 308 pasa i 45 mačaka. Građe­vinska dozvola je pred izdavanjem i očekuje se do kraja lipnja.

Sanitatu se naređuje hitno zbrinuti sve životinje sa Žarkovice


Sanitat Dubrovnik d.o.o. zaprimio je novo rješenje Službe veterinarske inspekcije pri Državnom inspektoratu Republike Hrvatske kojim se komunalnom društvu naređuje 
‘osigurati hitno zbrinja­vanje svih kućnih ljubimaca (pasa) iz neodobrenog objekta za 
smještaj životinja (skloništa) s javne površine Žarkovica u Dubrovniku, koje obavlja 
djelatnost bez rješenja Ministarstva poljoprivrede, putem odobrenog skloništa za 
životinje.’

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Na nogometnom terenu s umjetnom travom izvodi se redoviti servis

Na nogometnom terenu s umjet­nom travom u Gospinom polju pro­vode se radovi velikog servisa kako bi igralište bilo u potpunosti spre­mno za novu sezonu koja počinje naj­esen. Servis se provodi u garantnom roku i sukladno ugovoru o izvođe­nju te ne predstavlja novi trošak za Javnu ustanovu Športski objekti niti za Grad Dubrovnik. Očekivano je da će radovi trajati tri tjedna nakon čega se garancija na izvedene radove, tako­đer sukladno ugovoru, produljuje za dodatne dvije godine. Termin za izvođenje navedenih radova odabran je jer je tijekom ljeta manje aktivnosti, dok će se treninzi prema postojećem rasporedu do kraja lipnja odvijati na stadionu Lapad kada nastupa ljetna pauza. Izgradnja novog nogometnog terena s umjetnom travom i pratećim prostorima u Gospinom polju (I. i II. faza) dio je investicijskih ulaganja u sportsku infrastrukturu koje je pokre­nula ova gradska uprava. Planirana III. faza radova uključuje izgradnju novog terena do postojećeg igrališta te uređe­nje tribina i njihovo natkrivanje.

Nogometni teren otvoren je siječnju 2020. godine od kada je na svakod­nevnom raspolaganju sportskim klubovima za trenažni proces te odr­žavanje utakmica.

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Aktualnosti Grada Dubrovnika iz tiskanog izdanja DuLista od 23. lipnja 2022.

Pročitajte još

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

OD OVOG VIKENDA Libertas ‘pojačava’ šesticu i četvrticu

Dulist

MARKO GILJAČA O PRVIM IZLAZNIM ANKETAMA Prvog Srđevca u Saboru ćekat ćemo do dugo u noć

Dulist